Jonas Chongera och Jimmie Åkesson. Foto: TT

Chongera – Åkessons sidekick – är inte med på scen i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Chongera (SD) från Forshaga är Jimmie Åkessons (SD) sidekick under Sverigedemokraternas valturné. Men när de besöker Karlstad under fredagen är han inte med på scen.
– Det är något du får ta med pressombudsmannen, säger Jonas Chongera.

Det var 2014 som Chongera som den före detta pingstpastorn började engagera sig politiskt, han valdes då in i kommunfullmäktige i Forshaga. Han har sedan dess varit aktiv i partiet och är under årets valturné Åkessons sidekick när de ska besöka 50 svenska städer.

Närmast på tur är Karlskoga och Karlstad, som är den 24:e staden på valturnén. Men nu kommer Chongera inte att vara på scen med Åkesson.

– Den roll som Jonas Chongera har är den av en konferencier, eller utfrågare. Detta ska inte blandas ihop med en egen personvalskampanj. Då Karlstad ligger väldigt nära hans hemstad Forshaga, så gjorde jag bedömningen att vi ersätter honom på just det mötet, säger Mikael Eriksson, Jimmie Åkessons stabchef, och fortsätter:

– Dessutom är det bra för den ersättare vi har (Ghazal Saberian) att få prova på den rollen live, så hon har den erfarenheten om behovet skulle uppstå igen. Turnén vi är ute på är väldigt omfattande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Värmland

Mer i ämnet