Under måndagen presenterade Allianspartierna i Skellefteå sin gemensamma valbudget Foto: SVT

Alliansen vill skrota planerna på en centrumbro

Uppdaterad
Publicerad

Alliansen i Skellefteå vill skrota planerna på en centrumbro och ett nytt badhus i Skelleftehamn. Dessutom sälja biogasanläggningen Tuvan. Pengarna ska istället användas till en ny bro i Hedensbyn.

Under måndagen presenterade Allianspartierna i Skellefteå sin gemensamma valbudget. Trots att Trafikverket saknar pengar i den nationella planen för en omdragning av E4 vill Alliansen satsa på 300 miljoner på en bro över Skellefteälven i Hedensbyn.

– Kommunen har stor nytta av en bro på den här platsen. Inte minst vid en etablering av en batterifabrik. Räddningstjänsten kan ta den här vägen och vi har stora flöden av trafik på den här platsen, säger Andreas Westerberg (L).

Alliansen har tidigare riktat kritik mot kommunens lån för investeringar. De vill i sin budget se tydligare prioriteringar och föreslår en minskad investeringsvolym med 322 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet