Serbiens stora tennisstjärna Novak Djokovic är klar för semifinal i Wimbledon Foto: Bildbyrån

Världsettan Djokovic enkelt vidare till semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Serbiens stora tennisstjärna Novak Djokovic är klar för semifinal i Wimbledon efter en enkel seger mot belgaren David Goffins. En timme och 57 minuter var det som krävdes för världsettan att vinna med 6–4, 6–0, 6–2 i set. Nu väntar spanjoren Roberto Bautista i semifinalen.

Novak Djokovic, 32, ångar på i Wimbledon.

Den serbiske världsettan är klar för semifinal i den anrika grand slam-turneringen efter att bara ha förlorat ett set på fyra matcher.

I kvartsfinalen var det den 23-rankade belgaren David Goffins tur att åka på en klar förlust. Första set inleddes förhållandevis jämnt, men slutade ändå med setseger till Djokovic 6-4.

”Hittade hela tiden de rätta slagen”

Resten av matchen blev en bekväm resa för den fyrfaldiga Wimbledonmästaren som vann med 6–0, 6–2. Segern i andra set är första gången på 13 år som en tennisspelare vinner med 6-0 i en kvartsfinal i Wimbledon (senast var Roger Federers setseger i finalen mot Rafael Nadal 2006).

– I andra och tredje set kändes det extra bra. Det kändes som att jag hela tiden hittade de rätta slagen så jag är väldigt nöjd med min insats, sade Djokovic på presskonferensen efter matchen.

Världsettan får nu möta utropstecknet i årets turnering: 22-rankade Roberto Bautista i semifinalen. Spanjoren vann sin kvartsfinal mot argentinska Guido Pella med 7-5, 6-4, 3-6, 6-3 i set. Den som vinner får möta Federer eller Nadal i Wimbledonfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.