Se olika reaktioner på coronakrisen: musikvideo om handtvätt, masstestning och öde bröllop. Foto: Vetenskapens värld

Världen reagerar på coronakrisen

Uppdaterad
Publicerad

Från dansande poliser som visar vikten av att tvätta händerna, till bröllopsceremonier utan gäster. Så har världen reagerat på coronapandemin.

Coronapandemin har resulterat i en mängd olika reaktioner världen över. I Indien har polisen kommit på ett kreativt sätt att uppmuntra medborgare till att tvätta sina händer, nämligen med en koreograferad dans.

Längre österut har Sydkorea gjort framsteg med att bromsa smittspridningen av coronaviruset. Genom att göra omfattande tester har landet tidigt lyckats isolera och vårda de som smittats av covid-19.

Coronapandemin

Fler stannar hemma

På många platser får man inte längre vistas i en större grupp. I Israel har förbudet mot större folkmassor lett till att många av stolarna förblir tomma vid större ceremonier. De flesta länder vidtar liknande åtgärder för att förhindra spridningen av viruset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet