Foto: Privat

Vittne: Människor hoppade över stängsel

Uppdaterad
Publicerad

Efter terrorattacken i Tunisien strömmar vittnesuppgifter in från människor på platsen. Turister berättar om den mardrömslika situationen som uppstod när de hamnade mitt i attentatet.

Skottlossningen ägde rum vid två hotell i staden Sousse. Den brittiske turisten Gary Pine befann sig på Palm Marina Hotel när attacken inleddes. För Sky News uppger han att hundratals solbadande turister fanns på stranden vid tillfället.

– Alla begav sig därifrån. Min son var i vattnet just då. Jag och min fru skrek åt honom att komma upp och när han kom fram sa han att han hade sett en person bli skjuten.

Attack mot hotell i Tunisien

Fastnade i lobbyn

En annan turist, Glenn Leathley, berättar för BBC om hur hans dotter fastnade i lobbyn vid hotellet Riu Bellevue Park när en av gärningsmännen kom in.

– Hon ringde för att säga att hon sprang och försökte hitta ett säkert ställe att gömma sig på. Vi ville inte ringa tillbaka av rädsla för att ringsignalen skulle avslöja var hon gömde sig.

Norska VG har varit i kontakt med norrmannen Didrik Danielsen, 38 år, vars hotell ligger ungefär 30 minuter från det attackerade området.

– Vi låg på stranden när de som jobbar på hotellet jagade upp alla igen. Hela området är tillslutet, ingen kommer in eller ut, säger han.

Blodiga kroppar

Nyhetsorganisationen CNN var i kontakt med en kvinna från Wales som bor en dryg kilometer från de drabbade hotellen. Hon berättar att hon såg blodiga kroppar på stranden, och människor från närliggande hotell som hoppade över stängsel för att ta sig från platsen.

Människor som tagit sig till hennes hotell placerade madrasser mot dörrarna för att sakta ner eventuella gärningsmän.

Flera turister i området beskriver för BBC hur de fruktade för sina liv. Vissa förstod inte omedelbart vad som hände. En irländsk kvinna säger att hon först trodde att det rörde sig om fyrverkerier, innan hon kunde identifiera ljudet av skotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attack mot hotell i Tunisien

Mer i ämnet