SVT1Varje dag

Nyhetsankarna – Rapports ansikten utåt

Katarina Sandström
Katarina Sandström

Programledarna är Rapports ansikte utåt och det första du möter som tittare. De håller i sändningen i rutan och ger dig dagens största och minsta nyheter.

Lisbeth Åkerman har varit nyhetsankare sedan 2005. Efter att ha jobbat med nyheter i radio i sex år (bland annat på TT och Radio Stockholm) - värvades hon 1998 till Rapport som programledare och reporter. Har därefter arbetat med Rapports samtliga sändningar - morgon, dag, 19.30, sena sändningen - där hon också under ett års tid var redaktör, samt som soffprogramledare på Gomorron Sverige.

Katarina Sandström har varit nyhetsankare för Rapport sedan 2000. Parallellt med arbetet på Rapport har hon medverkat i flera av Sveriges televisions största sändningar, såsom Nobelbanketten från Stockholms stadshus och Valvakan. Katarina har flera gånger nominerats till och vunnit pris för bästa nyhetsankare. Journalistbanan inleddes i Västerbotten på Sveriges Radio och Västerbottens Folkblad. Katarina har även jobbat på Ekot innan hon kom till SVT 1999.

Rapport

Sveriges största nyhetsprogram