Gå direkt till innehållet

Vi har anställt 150 nya medarbetare de senaste åren

SVT-studion

Vi har anställt 150 nya medarbetare de senaste åren

Det är fantastiskt roligt att försöka skapa ett innehåll som engagerar alla i Sverige. För att lyckas med det uppdraget behöver vi locka till oss talanger som ger oss nya perspektiv. Är det kanske du? Vi har idag ett fantastiskt gäng som arbetar på SVT, men vi behöver ständigt fylla på med nya medarbetare. De senaste åren har vi i genomsnitt rekryterat cirka 150 nya fasta medarbetare inom olika yrkesfunktioner, många av dem inom digital utveckling. Nära hälften av de som nyanställts är journalister. På den här sidan lägger vi kontinuerligt upp lediga tjänster. Hoppas vi ses!

SVT Play är framtidens public service och att få påverka den beteendeförflyttningen känns superkul. Att dessutom få jobba på en kreativ arbetsplats med grymma kollegor gör inte saken sämre. Nadra Mechouk, arbetsledare för Play-teamet på SVT HR & Kommunikation.
Det bästa är att få chansen att jobba med samtidsfrågor inom public service och på så sätt jobba nära publiken utifrån deras behov. Cornelia Billaudel, sociala medier-redaktör Edit
Jag har arbetat på SVT sen 1989 och känner fortfarande efter alla år "tänk att jag får jobba här". I love SVT! Anders G Carlsson, projektledare SVT Nöje
Plötsligt står man i Skellefteås C-hall på rangliga skridskor, i för liten hockeyhjälm. Ingen dag är den andra lik på SVT. Mötet med intressanta människor och att få höra deras berättelser gör jobbet oslagbart. Patrik Samuelsson, reporter SVT Nyheter Västerbotten

Vi måste bli ännu bättre på att spegla det mångfacetterade Sverige

Vi måste bli ännu bättre på att spegla det mångfacetterade Sverige

Sedan några år tillbaka arbetar vi enligt devisen ”Varje rekrytering ska bidra med ny kunskap om vår publik”. Om vi verkligen ska vara relevanta för alla måste vi bli bättre på att spegla hela det mångfacetterade Sverige, både i utbudet och i sammansättningen av vår personal.

Mångfald handlar om många olika perspektiv: kön/genus, etnisk bakgrund, regional spegling, funktionsnedsättning, nationella minoriteter, sociala aspekter och sexuell läggning.

Vi måste leta på nya ställen för att lyckas. Och vi måste ständigt jobba för att erbjuda ett öppet och inbjudande företagsklimat. På så sätt kan nya infallsvinklar verkligen berika vårt utbud och göra det ännu mer angeläget för hela Sveriges befolkning.

 

Visste du att?

Reporter är den vanligaste tjänsten.
Ungefär hälften av alla som jobbar på SVT är journalister.
Under 2016 utlyste vi 240 jobb, 9326 personer sökte.
Cirka 55 procent av cheferna på SVT är kvinnor.
Vi utnämndes i mars 2017 till ”Sveriges bästa arbetsplats” av bemannings- och rekryteringsföretaget Ranstad.

Praktik och examensarbete

Skulle du vilja göra din praktik på SVT eller kanske göra ditt examensarbete i samarbete med oss?

Praktikpolicy

De praktikanter vi tar emot ska gå en eftergymnasial utbildning, där praktiken ingår i utbildningens kursplan. Utbildningen ska också leda till ett yrke som finns inom SVT, alternativt att man har avslutat en sådan utbildning och är berättigad till stöd från Arbetsförmedlingen. Vi prioriterar de som går en utbildning som passar vårt rekryteringsbehov.

För att få jobb på SVT krävs en gymnasieutbildning och de allra flesta yrken kräver även utbildning från högskola eller folkhögskola. De specifika utbildningskraven varierar naturligtvis utifrån respektive tjänst. 
Eftersom det är angeläget för oss att få en mångfald i kompetens och erfarenhet rekryterar vi gärna medarbetare med olika utbildningsbakgrund. De flesta vi anställer har även erfarenhet inom sitt verksamhetsområde.

Ansök om praktik på SVT här

Ansök om praktik på SVT Interaktiv här

 

Examensarbete på SVT

Genom att SVT samarbetar med högskolor och universitet kommer vi i kontakt med många studenter. Är du intresserad av att skriva din uppsats eller göra ditt examensarbete på SVT? Ibland har vi färdiga ämnen vi vill ha hjälp med. Då lägger vi ut dom så att man kan söka platsen. Finns inga sådana ex.jobb ute på våra sidor så kan du skicka in din ansökan ändå. Berätta om vilken typ av ämne du vill fördjupa dig inom och vad du vill arbeta med längre fram så får verksamheten avgöra om det finns tid och möjligheter för att ta emot dig.

Ansökan examensarbete SVT

Ansökan examensarbete SVT Interaktiv

Det roligaste är helt klart att jag har hamnat i ett väldigt trevligt och vettigt team. Och att jag behandlas som en i teamet! Viktor Berglund, praktikant DUO-teamet SVTi