Gå direkt till innehållet

Carina Bergfeldt ny korrespondent i Washington

Aftonbladets prisbelönta reporter Carina Bergfeldt blir SVT:s nya korrespondent i Washington.

SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt.

Carina Bergfeldt börjar på SVT i maj och hon efterträder Erika Bjerström.

- Det må låta som en klyscha men att få jobbet som USA-korre är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har haft tio fantastiska år på Aftonbladet och få saker skulle få mig att lämna tidningen. Men att få chansen att jobba på SVT var en möjlighet som inte gick att tacka nej till. Jag får citera prins Daniel, känslorna är all over the place. Jag är stolt och glad och lite nervös, men mest förväntansfull, säger Carina Bergfeldt.

Carina Bergfeldt är reporter och kolumnist på Aftonbladet. Hon har i flera år bevakat svåra och dramatiska situationer i världen. Hon har rest och rapporterat från USA, bland annat om bombdådet under Boston Marathon samt det förra presidentvalet. 2012 tilldelades hon Stora journalistpriset i kategorin ”Årets berättare” för sin bevakning av massakern på Utøya och 2013 utsågs hon till ”Årets stilist” av tidningen Journalisten och Språktidningen.

- Carina Bergfeldt har stor erfarenhet av att arbeta som journalist i det amerikanska samhället och har förmåga att komma nära de människor hon möter i sina reportage. Hennes personliga berättande i krönikor, filmer och böcker har fångat en stor publik och jag är glad att välkomna Carina till SVT, säger Ingrid Thörnqvist, utrikeschef på SVT Nyheter.

Carina Bergfeldt är 36 år och har vid sidan av sitt arbete som journalist även gett ut tre böcker: Fadersmord, Fotografiet, Sju dagar kvar att leva samt medverkat i antologin Rasismen i Sverige.