Gå direkt till innehållet

Här är SVT:s nya Mellanösternteam

Reporter Stina Blomgren och fotograf Pernilla Edholm blir SVT:s nya korrespondentteam i Mellanöstern.

– Det är ett fantastiskt spännande jobb. Det händer väldigt mycket i regionen som berör oss alla, säger Stina Blomgren, som redan i dag arbetar som SVT:s korrespondent i Beirut. 

Nu får hon, tillsammans med Pernilla Edholm, uppdraget att bevaka hela regionen.

– Mellanöstern är så maxat och dramatiskt, väldigt annorlunda än Sverige, säger Pernilla Edholm. Vi vet ganska mycket om konflikter, politik och religion, men bortom detta står människor - med allt vad det innebär att vara människa. Och där är det ju inte mycket som skiljer oss åt. Det skulle jag vilja göra lite tydligare i vår rapportering.

– Vi kommer självklart berätta om de stora skeendena men också skildra människors vardag och drömmar, säger Stina Blomgren.

SVT:s utrikeschef Pia Bernhardson är glad över rekryteringen:

– Jag är nyfiken på vilka reportage ett kvinnligt team kan göra i Mellanöstern, säger hon. Kanske kan det fungera som dörröppnare i vissa situationer. Och Stina och Pernilla har redan tidigare jobbat framgångsrikt tillsammans i regionen.

Stina Blomgren och Pernilla Edholm ersätter Stefan Åsberg och Niclas Berglund, som efter flera år i Mellanöstern återvänder till redaktionen i Stockholm. Det nya korrespondentteamet kommer att arbeta med bas i Beirut från och med september.