Gå direkt till innehållet

Henrik Selin ny strategichef på SVT

Han har lång erfarenhet av public service-frågor då han bland annat varit huvudsekreterare för två public service-utredningar (2004 och 1999-2000) och särskild utredare av digital radio.

Henrik Selin Foto: Stefan Tell

Henrik Selin är statsvetare i grunden och har en lång bakgrund inom svensk förvaltning och ett omfattande kontaktnät. Han är idag huvudsekreterare för Kommittén ”Nationell satsning på medie- och informationskunnighet och det demokratiska samtalet” vid regeringskansliet och han börjar på SVT den 2 mars nästa år:

- Jag är mycket glad över att få välkomna Henrik Selin som strategichef på SVT. Hans långa erfarenhet från frågor som rör public service och vår reglering kommer att vara en stor tillgång. Och med tidigare chefsjobb inom allt från kultur till presstöd och kommunikation har han en bred och kunnig bas med sig in i jobbet på SVT, säger vd Hanna Stjärne.

Lång erfarenhet av public service-frågor

Henrik Selin har mycket god kunskap om mediefrågor och public service, han har bland annat varit huvudsekreterare för två public service-utredningar (2004 och 1999-2000) och särskild utredare av digital radio. Genom åren har Henrik Selin haft en rad chefstjänster, bland annat som chef för Presstödsnämnden och som avdelningschef på Svenska institutet med ansvar för kommunikation om Sverige i omvärlden. Han har också varit kulturråd i Bryssel och arbetat med genomlysningar för riksrevisionens räkning:

- Jag ser väldigt mycket fram emot att börja som strategichef på SVT och är ödmjuk inför att få ta del av all kunskap och erfarenhet som finns i företaget. Jag tror att mina erfarenheter kommer att vara värdefulla i SVT:s dialog med olika intressenter i samhället, säger Henrik Selin.

Som strategichef kommer Henrik Selin att ingå i SVT:s företagsledning och bland annat ha ansvar för samhällskontakter, juridik och programetik. Han tillträder i början av mars.