Gå direkt till innehållet

Information om Melodifestivalen och coronaviruset

Här kan du läsa vad som gäller just nu.

foto: Janne Danielsson/SVT

I helgen är det final i Melodifestivalen. På Friends Arena anordnar SVT och Live Nation tre publika event, två genrep på fredag och lördag och själva finalen lördag kväll.

SVT vill påminna om Folkhälsomyndighetens rekommendation vad det gäller coronavirus - att i alla lägen stanna hemma om man känner sig sjuk. Vi följer utvecklingen noggrant. Som en extra försiktighetsåtgärd ber vi dem som besökt riskområden för coronavirus de senaste två veckorna att stanna hemma från Melodifestivalen i Friends Arena. Detta gäller såväl genrepen fredag och lördag och finalen lördag kväll.

- Vi planerar att genomföra evenemanget, och självklart följer vi myndigheternas riktlinjer. Vi ber besökare visa omsorg om andra genom att stanna hemma om man känner sig sjuk eller har besökt riskområden för corona de senaste två veckorna. Det är en försiktighetsåtgärd för att skapa ett tryggt evenemang för alla besökare, säger Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationsdirektör på SVT.

Den som besökt ett riskområde efter den 21 februari och har en biljett till någon av evenemangen uppmanas kontakta kontakt@svt.se. Den som kan visa upp ett resedokument som styrker att man varit i ett riskområde för corona-virus de senaste två veckorna kommer att få sin biljett ersatt av SVT. Senast den 13 mars ska SVT ha mottagit anspråk på ersättning för biljetter. Efter detta datum finns ingen möjlighet att få ersättning. 

Riskområdena: 

Kinas fastland inklusive Hongkong (men inte Macau) 

Sydkorea, Iran

Norra Italien: Piemonte, Ligurien, Lombardiet, Emilia-Romagna, Trentino-Alto Adige, Veneto, Friuli Venezia Giulia och Toscana, Aostadalen