Gå direkt till innehållet

Karin Magnusson värvas till SVT:s nya morgonprogram

SVT utvecklar ett helt nytt morgonprogram som får premiär efter sommaren. Aftonbladets Karin Magnusson blir en av programledarna.

Karin Magnusson, ny programledare för Gomorron Sverige.

- Karin Magnusson är en drömrekrytering. Hon har en oerhört bred journalistisk kompetens och har dessutom redan profilerat sig som vass programledare i tv-formatet. Hon kommer att bidra med energi, tempo och kompetens till vårt nya morgonprogram, säger Ulf Johansson, programchef på SVT Nyheter.

Det nya morgonprogrammet ska ge en spännande och välkomnande start på nyhetsdygnet, i en pulserande nyhetsmiljö som länkas ihop med SVT Nyheters övriga live-sändningar. I SVT-bloggen skriver programdirektör Jan Helin om ambitionerna med nysatsningen. 

Karin Magnusson, som börjar på SVT 1 mars, har i egenskap av programledare varit med och byggt upp Aftonbladet TV. Tidigare arbetade hon som debattchef och kulturchef på tidningen och dessförinnan som programledare och producent på Sveriges Radios P1 och P3. Karin Magnusson har även varit programledare för SVT:s Kulturnyheterna. 

- Det ska bli otroligt spännande att vara med och bygga upp SVT:s nya morgonsatsning. Inriktningen på nyheter och aktualiteter känns helt rätt, det är det jag helst arbetar med, säger Karin Magnusson.  

Mer om Karin   

Kommer från: Västervik. 

Första journalistjobb: Sålde in frilansknäck till Veckorevyn och fick sedan praktik på Kanalen i P1, föregångaren till Studio Ett.

Drivkraft: Vill fördjupa aktuella skeenden och göra dem begripliga, gärna på ett underhållande och personligt sätt. 

Drömintervju:  Egentligen Hillary Clinton, eftersom tvåornas story oftast är mer intressant än ettornas. Men så här inför installationen blir det självfallet Donald Trump.