Gå direkt till innehållet

Martin Österdahl blir EBU:s Executive Supervisor för ESC

SVT:s före detta programdirektör Martin Österdahl blir EBU:s Executive Supervisor för Eurovision Song Contest. Han tar över efter den norska chefen Jon Ola Sand.

Sören Vilks

Nu är det klart att SVT:s före detta programdirektör Martin Österdahl blir EBU:s Executive Supervisor för Eurovision Song Contest. Han tar över efter den norska chefen Jon Ola Sand.

- Programmets möjlighet att underhålla och samla människor i och utanför Europa är något som aldrig kan tas för givet. Jag är otroligt hedrad att få chansen att fortsätta utveckla programmet och dess popularitet i framtiden, säger Martin Österdahl i en pressrelease från EBU.

SVT:s vd Hanna Stjärne:

- Grattis Martin Österdahl till ett av tv-världens viktigaste och mest prestigefyllda uppdrag. Martin har varit med och utvecklat Melodifestivalen till en folkfest för hela Sverige och tar nu med sig de erfarenheterna i arbetet att ta Eurovision Song Contest till nästa steg i Europa. Mångsidig, modig och kreativ – som exekutiv producent för både Eurovision i Malmö 2013 och Stockholm 2016 visade Martin Österdahl att Sverige kan producera underhållning i världsklass med både djup och spets. Jag önskar honom all lycka på det nya jobbet som är centralt för public service i hela Europa.