Gå direkt till innehållet

Martin Vårdstedt blir chef för kultur och samhälle i Stockholm

Martin Vårdstedt, tillförordnad chef för kultur och samhälle i Stockholm, tillträder nu tjänsten permanent.

Martin Vårdstedt, programchef för kultur på SVT i Stockholm.

- Det känns fantastiskt att få förtroendet att leda Sveriges bästa kulturredaktion i vår tid av förändring, inte minst på medieområdet. Här har kultur- och samhällsutbudet en nyckelroll, tänker jag, för att glänta på dörren till nya världar, erbjuda andra perspektiv och försöka överbrygga de klyftor som öppnar sig omkring oss, säger Martin Vårdstedt.

- Det är väldigt roligt att då få arbeta tillsammans med en så stor grupp kreativa medarbetare och upphovspersoner, både inom och utom huset. Man blir rent lycklig av den kunskap och den kvalitetsmedvetenhet som finns här.

Martin Vårdstedt tillträder vid årsskiftet.

- Att Martin tackat ja gör mig både glad och trygg. Martin är en entusiasmerande och visionär ledare med stark förmåga att tänka utanför den gängse ramen. Dessutom är han erkänt skicklig på att driva kreativa processer och har en unik förmåga att fånga essensen i komplexa mönster och situationer, säger Andreas Bedinger, chef för allmän-tv i Stockholm.

- Han har utmärkta förutsättningar att tillsammans med avdelningen skapa ett kultur- och samhällsutbud som engagerar brett och väcker nyfikenhet och förståelse, både i broadcast och online.

Martin Vårdstedt har arbetat på SVT sedan 2004, som projektledare, redaktör, producent och programutvecklare. Han har gett ut barnböcker och tidigare jobbat på bland annat Dagens Nyheter, Resumé och Sveriges Radio.