Gå direkt till innehållet

Ny korrespondent i Bryssel

Till hösten tillträder Christoffer Wendick som korrespondent i Bryssel.

Närbild Christoffer Wendick
Foto: Anders Strömquist/SVT

- Jag kan inte tänka mig någon mer spännande del av världen att bevaka än Europa - Trump och USA får ursäkta, säger Christoffer Wendick. Vart Europa och EU är på väg efter många stormiga år angår ju oss alla. Att få berätta om det för den svenska publiken är förstås ett drömuppdrag som gör mig både glad och stolt.

Christoffer Wendick har jobbat som nyhetsreporter på SVT sedan 2000. Han började på den regionala Stockholmsredaktionen, men har under senare år bevakat politik och samhällsfrågor för Rapport och Aktuellt. Han har också medverkat i Korrespondenterna och varit vikarierande korrespondent i Bryssel.

- Christoffer förenar goda sakkunskaper med stor berättarglädje, säger utrikeschef Pia Bernhardson, och han har länge varit passionerat intresserad av just Europa. Med Christoffer som korrespondent kommer vi att få både en kvalificerad EU-bevakning och många goda reportage från Europa i dag.

Christoffer Wendick tillträder sin nya tjänst den 1 september. Ulrika Bergsten, SVT:s nuvarande korrespondent i Bryssel, återvänder efter sommaren till utrikesredaktionen i Stockholm.