Gå direkt till innehållet

Robert Olsson ny programchef för samhälle på SVT i Göteborg

Han ska leda och utveckla arbetet med program som Uppdrag granskning, Opinion live, Dold och Min sanning.

Foto: SVT

Robert Olsson har utsetts till programchef för samhällsutbudet i Göteborg. 

- Det är ett ansvarsfullt, svårt och mycket roligt uppdrag att vara en del av en redaktion där Sveriges viktigaste samhällsjournalistik produceras.  Mitt jobb blir att tillsammans med redaktionen fortsätta förädla och utveckla samhällsjournalistiken. Vi ska med journalistiken som verktyg både oroa och roa, säger Robert Olsson.

Robert Olsson började arbeta på SVT 2002, då som redaktionschef för Västnytt. Sedan dess har han arbetat bland annat som allmän-tv-chef i Göteborg samt som programdirektör för nyheter, samhälle och current affairs. Sedan februari i år har han varit ansvarig för hela allmän-tv i Göteborg samt personal- och verksamhetsansvarig för samhällsredaktionen.

- För att lyckas måste vi utvecklas både vad gäller metod som hur vi berättar våra historier. Men också bli bättre på att förstå de krav den digitala omställningen ställer på oss för att nå ut och få genomslag för vår journalistik, säger Robert Olsson.

Robert Olsson har tidigare arbetat som redaktionschef på TV4 Göteborg, programchef för 16 lokala TV4-stationer samt redaktör för Kalla fakta.  Han har även varit politisk reporter på TV4 och Göteborgs-Posten samt suttit tre år i TV4:s programledning.

- Jag känner mig väldigt glad över rekryteringen av Robert Olsson. Robert är visionär, driven och strategisk när det gäller både samhälls- och nyhetsutbudet. Han är en erfaren ledare som kommer att kunna bidra både med stabilitet, förändringskraft och nya utmaningar för samhällsavdelningen på SVT i Göteborg, säger Maria Groop Russel, divisionschef på SVT.