Gå direkt till innehållet

SVT Nyheter nu på tre nya orter

Kristianstad, Skövde och Nyköping. Det är orterna där SVT nu utökat sin journalistiska bevakning. Redaktionen i Kristianstad öppnar idag.

– Att bättre spegla och granska hela Sverige är en av de viktigaste frågorna för SVT just nu. SVT är hela Sveriges television och alla som bor i Sverige ska känna igen sig i vår bevakning. Vår ambition är att förstå vilka frågor som är viktiga för tittarna, oavsett var i landet du bor. Jag är stolt och glad över att vi nu utökat så att vi har en närvaro på 37 orter runt om i Sverige, säger Hanna Stjärne, vd SVT.

I Skövde och Kristianstad är det en och samma reporter som jobbar, i Nyköping roterar olika reportrar från redaktionen i Eskilstuna sedan ungefär ett år.

Göran Eklund är ansvarig för redaktionen i Kristianstad som öppnar idag.

– Med den här satsningen kommer vi närmare vår publik i nordöstra Skåne och det kommer att stärka vår nyhetsbevakning. Vår reporter kommer att filma, redigera och skicka in sina inslag med hjälp av bara en mobiltelefon. Den enkla utrustningen gör att vi snabbt kan vara på plats när något händer, säger han.

– Teknikutvecklingen arbetar för oss och stärks de ekonomiska förutsättningarna för SVT vill vi gärna på det här sättet ytterligare öka vår närvaro runt om i Sverige framöver, säger Hanna Stjärne.

Grundtanken är att ha ett flexibelt upplägg. I Skövde öppnade den nya redaktionen för ett par veckor sedan. Redaktionerna i Skövde och Kristianstad är till att börja med projekt i 10 månader.