Gå direkt till innehållet

SVT organiserar om ledningsenheterna

SVT HR och Kommunikation slås ihop med Sabina Rasiwala som chef.

Teknikavdelningen separeras från ekonomiavdelningen och en ny CTO/teknikdirektör, med kompetens inom framförallt digital infrastruktur, rekryteras.

Ytterligare en nyhet är att en Play-redaktion startas. Den ska ansvara för redaktörsskapet på SVT Play så att publiken snabbt hittar de program de letar efter men också tipsar om andra program.

Förändringarna görs för att stötta SVT:s strategiska förflyttning och personalneddragningar är inte aktuella i dagsläget.

- Digital infrastruktur är en utmaning för alla medieföretag och jag vill stärka vår strategiska förmåga inom det området. Jag vill också skapa en ny kraftfull avdelning som får ett tydligt mandat för både HR och Kommunikation. Den nya Play-redaktionen kommer att vara Play-tittarnas bästa vän, säger vd Hanna Stjärne.

Hanna Stjärne har utsett nuvarande kommunikationsdirektören Sabina Rasiwala till HR- och kommunikationsdirektör.

-  SVT är en fantastisk arbetsplats, som måste utvecklas i takt med publiken och alltid i samklang med public service-uppdraget. En gemensam HR- och Kommunikationsavdelning skapar nya spännande förutsättningar för att driva och stötta förändring. Det är ett stort förtroende att få leda den, säger Sabina Rasiwala.

Rekryteringen av CTO/Teknikdirektör och chef för den nya Play-redaktionen påbörjas omedelbart. Organisationsförändringarna träder i kraft 1 mars.