Debattinlägg

Opinion Live om dopning, hederskultur och uttrycket ”why not?”

Publicerad
OPINION LIVE 22:00 – SVT 1 ·

Vad säger norska skidförbundet om dopningsskandalerna? Vad säger Anrell? Dessutom: Möt Amineh Kakabave och hennes motståndare, samt en sexolog i blåsväder.

Den 20 oktober klockan 22 sänds veckans Opinion Live med Belinda Olsson som programledare.

På plats i studion finns sexologen Helena Cewers, som väckt uppmärksamhet med uttrycket ”why not?” på en föreläsning för läkare, där hon rekommenderar par att ställa upp på sex även när man egentligen inte har lust. Hon möter Elin Lundberg, socionom, som skrivit en bok om samlagssmärtor.

Även riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V) är aktuell med en bok. Den handlar om hennes uppväxt och flykten till Sverige, men också om hederskultur. Manijeh Mehydiyar, sociolog och doktorand,är starkt kritisk mot Kakabavehs beskrivning av hedersförtryck, som hon menar förstärker rasism och stigmatiserar förorten. De båda möts i kvällens program.

Efter dopningsskandalen med skidåkaren Therese Johaug har debatten varit hätsk, inte minst mellan Sverige och Norge.

Den svenske journalisten Lasse Anrell skrev redan före skandalen att Therese Johaug ”såg dopad ut”. Han medverkar i programmet, vilket även den norske landslagschefen Vidar Løfshus gör. I samtalet deltar också Hasse Svens, journalist som har granskat dopning inom längdskidåkning.

Häng med i liveflödet under sändningen, där finns omröstningar, bakgrund och fakta. Liveflödet ligger kvar i en vecka efter programmet – kom gärna tillbaka och läs och reagera!

Länk till livflödet.

-------

Nu finns liveflödet även i appen Duohär kan du ladda ner den!

------

Se programmet i SVT Playhär är länken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.

Opinion Live 2016

Mer i ämnet