Debattinlägg

Om bistånd, om ”de-dem-dom” och om att prata övervikt med barn

27 oktober: Opinion Live 22:00 – SVT 1 ·

Hur pratar man med barn om övervikt – ska man prata om det alls? Är det dags att acceptera ”dom” i skriven text? Dessutom: Sophia Djiobaridis, reporter, möter Sida-företrädare om korruptionen i Zambia.

Den 27 oktober klockan 22 sänds veckans Opinion Live med Olle Palmlöf som programledare.

När Uppdrag Granskning första gången åkte till Zambia för att granska hur biståndspengar från Sverige används, fängslades både fotografen och reportern. Reportern, Sofia Djiobaraidis, möter nu Sidas stabschef Joachim Beijmo i studion. Fredrik Segerfeldt och Staffan Landin finns också på plats för att debattera bistånd.

Ska man överhuvudtaget prata med barn om övervikt? För Anna Skarler blev det traumatiskt när hon som 10-åring blev särbehandlad av en kompis mamma på ett barnkalas. Det berättar hon om i kvällens program, där även Mahnoush Malek, dietist, och Karin Kajjan Andersson, journalist och debattör, medverkar.

De, dem och dom – eller bara dom? Hur ska man säga egentligen? Gymnasieläraren Henrik Birkelo fick stor uppmärksamhet när han förklarade att han kapitulerat och tycker att eleverna bara ska skriva ”dom”. I studion möter han författaren och f d gymnasieläraren Katarina Harrison Lindberg, som är av helt motsatt åsikt.

Se programmet i SVT Play - här är länken.

I liveflödet finns omröstningar, bakgrund och fakta. Liveflödet ligger kvar i en vecka efter programmet – kom gärna tillbaka och läs och reagera!

Länk till liveflödet.

Nu finns liveflödet även i appen Duohär kan du ladda ner den!

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.