Debattinlägg

Opinion Live om Aleppo, godhet, bröstmjölk och abort

Publicerad
SVT1 15 DECEMBER 22.00 ·

Är man god eller självgod – eller gör man fel? – om man ger pengar till tiggare? Hur smakar lussebullar på bröstmjölk? Är särskilda abortsköterskor en bra idé?

Den 15 december klockan 22 sänds veckans Opinion Live med Belinda Olsson som programledare.

Situationen i Aleppo i Syrien skakar världen. Drabbade berättar.

---

Godhet är ett ord som kan användas på flera sätt. Lektor Ann Heberleins debattartikel om att det är för sitt eget välbefinnande man ger till tiggare har mött protester. Hon möter bland andra Erik Hilmersson, ledarskribent på DN.

---

En annan gäst är Jennifer Barmer, hemmabagare och bloggare, som väckte uppmärksamhet i veckan, när hon serverade lussebullar bakade på hennes egen bröstmjölk. Hur konstigt är det egentligen?

---

Enligt journalisten och debattören Anna Ekelund Nachman skulle en ny personalkategori, abortsköterska, vara en lösning på att svenska barnmorskor inte kan få anställning om det inte vill utföra aborter. Sedan hon skrev en text om detta i Dagens Samhälle, har debatten om abort och samvetsfrihet tagit ny fart.

I studion möter hon Vårdförbundets vice ordförande Johan Larsson. Hans och Vårdförbundets inställning är att man inte kan göra undantag för barnmorskor som vägrar utföra aborter.

---

Följ med i liveflödet undet programmet – här är länken.

Nu finns liveflödet även i appen Duohär kan du ladda ner den!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.

Opinion Live 2016

Mer i ämnet