Debattinlägg

”Herregud, jag är sååå imponerad”

Opinion ·

”Herregud, en sådan match. Det var så in i helvete spännande. Jag är så imponerad. För det är svårare att vinna nu. Länder som Schweiz och Tyskland har spelare i NHL och har blivit så mycket bättre”, skriver Börje Salming

Om debattören

Börje Salming
F d hockeyproffs

Åsikterna i inlägget är debattörens egna.

Herregud, en sådan match. Det var så in i helvete spännande. Jag är så imponerad. För det är svårare att vinna nu. Länder som Schweiz och Tyskland har alla spelare i NHL och har blivit så mycket bättre.

Ni ska veta att det här betyder jättemycket för svensk hockey. Det är så många duktiga svenska spelare som spelar i NHL, som är otroligt skickliga men som många unga här hemma knappt hört talas om.

I och med den här segern har vi fått nya svenska hjältar som kan fungera som draghjälp till svensk hockey.  

Jag brukar säga att Kanada är ”Mecka av hockey”.

När man möter Kanada känns det ibland som att de har tio man framför målet, trots att man bara får vara fem ute på isen. De är ett lag med en enorm kraft och där samtliga spelare har en vinnarskalle.

Men igår slog vi dem!

Och det var ingen slump. Det var rättvist.

Förr kunde man höra i media om att det handlade om att ”våga vinna”, att vi svenskar var duktiga tekniskt men inte riktigt hade det där självförtroendet att tro att vi kan besegra en stormakt som Kanada.

Men det var då.

Kanada är en stormakt med många spelare att ta av men titta på William Nylander och Nicklas Bäckström – vilka spelare!

Och Henrik Lundquist. En sådan stabil målvakt.

Jag har stor framtidstro för svensk hockey och hoppas nu att de ungdomar som känner lust att pröva på idrotten kommer till en klubb som inte sysslar med att ”toppa laget”, samt att klubben vet att hantera föräldrar som driver barnen för hårt.

För hockey ska var roligt – precis så underbart roligt som det var igår.

Stort Grattis till laget!

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.