Alex Schulman och Regina Lund. Foto: Fredrik Sandberg / TT / Maja Suslin / TT
Debattinlägg

”Schulman trampar på alla dom som tror på reinkarnation”

Andlig vägledning ·

”Jag har inte under hela min verksamma tid fått ett enda klagomål. Att Alex Schulman i Aftonbladets regi startat en häxjakt på mig det hjälper föga varken mig eller mina klienter”, skriver Regina Lund.

Om debattören

Regina Lund
Artist

Åsikterna i inlägget är debattörens egna.

Det gläder mig att Aftonbladets Alex Schulman börjat läsa min spalt ”Andra Sidan” i Hänt Extra. Det gläder mig vidare att han bryr sig om mina klienter.

Nu är det ju inte ”Lotta” själv som för sin talan i Aftonbladets artikel utan Alex Schulman, en person som aldrig varit min klient eller upplevt det jag gör.

Det är ”Lotta” som skrivit in högst frivilligt till min frågespalt där läsaren är medveten om att både fråga och svar kommer publiceras. Mina klienter vet att dom kan söka upp mig och ställa frågor om det är något som är oklart.

Men nu är det inte en enda av mina klienter som klagat utan det är Schulman som hoppar på mig offentligt, kränker mig, kritiserar mig och hänvisar till mitt svar i min spalt ”Andra Sidan” och som startat en häxjakt på mig.

Artikels enda syfte var att misskreditera mig. Det hjälper ju tyvärr ingen. Kanske Schulman och hans karriär men knappast någon annan.

Det sorgliga med hatkampanjen mot mig är att Aftonbladet inte bara trampar på mig utan på alla som har en livsåskådning annan än Alex Schulmans.

Aftonbladet trampar på alla dom som söker upp mig, på dom som tror på det jag tror på, på reinkarnation.

Jag har framgångsrikt arbetat som clairvoyant, clairsentient, clairaudient, andlig vägledare, tarotläsare och healer/medium i snart över sju år, utan att få ett enda klagomål från en enda av mina klienter.

Jag har klienter från hela världen och dom som kommer till mig eller söker upp mig personligen känner till min livsåskådning och min tro.

Dom känner till att jag kanaliserar information och dom känner till att det är just mig dom vänder sig till och inte en psykolog, psykiatriker eller medicinsk läkare.

Ser jag att min klient har behov av medicinsk läkare skickar jag dom dit.

I över 25 år har jag hållit på med andlig utveckling helt under radarn för media. Det är mitt intresse, min passion, min livsåskådning och min tro.

Jag började ta emot klienter för sju år sedan för folk bad mig.

Jag är oerhört tacksam och glad över alla jag kunnat hjälpa, trösta, stötta och glädja under åren, och jag är oerhört tacksam för att få utöva det jag älskar att göra och jag är tacksam för alla klienter som söker upp mig.

Mina klienter har genom åren visat mig stor tacksamhet och jag tar dom på största allvar. Jag tar ansvar och jag har respekt. Jag högaktar och hedrar dom.

Jag har en lång väntelista till mina sittningar (eller readings som det ju också ibland kallas) så när Hänt Extra för ett år sedan frågade om jag ville ha en frågespalt hos dom så tackade jag ja.

Dels för att det kändes skönt att vara i en icke andlig tidning och nå dom människor som inte vanligtvis läser om andlighet och dels för att min mycket välutbildade och kloka farmor, bibliotekarien och fembarnsmamman Brita, alltid älskade att som avkoppling och sitt slags lördagsgodis läsa just Hänt Extra. En tribute till henne.

Jag har under detta året fått in massor av fina mail till min spalt och alla som skriver dit vet att det är en andlig spalt där min livsåskådning är normgivande och dom vet att deras svar publiceras.

”Lotta”, som Alex Schulman hänvisar till, kan mycket lätt söka upp mig om hon behöver klarhet. Det kan Schulman också göra.

Alex Schulman är den första som någonsin haft något att klaga på i mina svar eller i mina readings. Han har aldrig ens varit min klient och mig veterligen inte heller skrivit in till min spalt.

Jag dömer inte Alex Schulman, men jag ber honom respektera mitt arbete, min tro och min och andras livsåskådning. Sluta häxjaga mig och oss, vi som har en annan livsåskådning.

Mina klienter är emotionellt intelligenta varelser och dom väljer själva vad dom vill tro, vad dom vill ta till sig. Dom tar ansvar för sina egna val, sina egna liv och jag tvingar ingen och har aldrig gjort.

Jag har klienter från alla samhällsklasser, från tonåringar till pensionärer, från sportvärlden, konstvärlden och affärsvärlden. Alla som söker mig vet att det inte är dom konventionella, traditionella svaren som kommer utan dom vet att det är mina svar utifrån min livsåskådning.

Jag är normgivaren i mitt universum.

Från mina klienter som är politiker, läkare, poliser och jurister av olika nationaliteter så har jag inte under hela min verksamma tid fått ett enda klagomål.

Jag är säker på att om Lotta ville ha ett traditionellt medicinskt psykologiskt svar så hade hon vänt sig annorstädes.  Jag har släkt och vänner som är läkare, forskare och psykiatriker som jag kan hänvisa till.

Att Alex Schulman i Aftonbladets regi startat en häxjakt på mig det hjälper föga varken mig eller mina klienter. 

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.