Debattinlägg

Debatt 10/4: SD-protester och förlossningsvården

I flera veckor nu har det varit protester på svenska arbetsplatser, när Sverigedemokraterna och partiledaren Jimmie Åkesson drar förbi. Läkare, sjuksköterskor, brandmän och elever har på olika sätt visat att de inte vill ha Sverigedemokraterna på sina arbetsplatser. Men vill vi inte ha politiker som hälsar på i verkligheten? Är det rätt att porta ett riksdagsparti eller har SD sig själva att skylla? I studion ikväll möts läkare, ledarskribenter och Sverigedemokraterna. Deltar gör: Maria-Elsa Salvo, SSU, Thomas Flodin, Läkarförbundet, Marcus Svensson, Smålandsposten och Richard Jomshof (SD).

Sen blir det debatt om förlossningsvård, och stormen kring det nya BB som öppnat i Stockholm – BB Sophia. Det är livsfarligt att föda där, säger kritikerna. VD:n för BB Sophia, Harald Almström deltar tillsammans med Ella Bohlin (KD), Håkan Jörnehed (V), överläkarna Annika Lopez och Ove Karlsson.

Dessutom: Uppdrag granskning har smygfilmat bikt i Svenska kyrkan. Vet hut! Säger kyrkans talesperson Jacob Sunnliden till ansvariga utgivaren Nils Hanson, SVT.

Klockan 22 ikväll i SVT1. Programledare: Kristina Hedberg. 

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.