Synen som mötte Emil Levnell i hans trapphus i Västra Frölunda utanför Göteborg i lördags. En lapp från en granne som hittat trapphusets post, dumpad på golvet på sjätte våningen av brevbäraren. Foto: Emil LevnellVisa alla (3)
Visa alla (3)

”Dags att diskutera hanteringen av brev”

Publicerad

OPINION · ”Jag bor på våning tre, men åkte upp på våning 6 och såg en massa post dumpad direkt på golvet i en röra”, skriver Emil Levnell som i helgen fick ett meddelande från sin granne om att åka upp till sjätte våning och leta efter sin post.

Jag bor i ett lägenhetshus i Västra Frölunda i Göteborg. I vår trappuppgång bor vi 72 familjer. Sent i lördags såg jag att en granne hade satt upp ett meddelande på anslagstavlan vid entrén:

”Hej! Posten har dumpat massa brev i svalen på plan 6. Kom förbi och kolla så att du inte missar något :)”

Jag bor på våning tre, men åkte upp på våning 6 och såg en massa post dumpad direkt på golvet i en röra.

Bland breven hade jag själv två stycken, det ena från Göteborgs Universitet och det andra en räkning från min telefonoperatör.

Jag räknade snabbt ihop att det var ett 50-tal brev från ett 15-tal olika företag och myndigheter. Post som skulle till mina grannar i trapphuset.

Jag tycker det är dags att posthanterarna, deras metoder och deras hantering av brev börjar diskuteras på allvar.

---------------

Fotnot: I en tidigare version av den här texten pekades Postnord ut som ansvarig för den här händelsen, det finns dock fler postleverantörer i det aktuella området.

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.

Poststrulet

Mer i ämnet