Foto: Fredrik Sandberg / TT Jan Erik Henriksson / TT
Debattinlägg

”Får människor med SD-åsikter göra Sommar i P1?”

Sommar i P1 ·

”På sitt vanliga, raljanta sätt jämställer Rödöö frågan om hur vi ska förhålla oss till främlingsfientlighet med kvotering av arkitekter och norrlänningar”, skriver Viggo Cavling.

Öppet brev till Sverige Radios vd:

Hej Cilla Benkö!

Jag skriver till dig eftersom din medarbetare Bibi Rödöö, projektledare på Sommar i P1, väljer att reducera vår tids svåraste politiska fråga till trams.

På sitt vanliga, raljanta sätt jämställer Rödöö i en debattartikel på SVT Opinion frågan om hur vi ska förhålla oss till främlingsfientlighet med kvotering av arkitekter och norrlänningar.

Låt oss utgå från verkligheten: 2014 svarar ungefär 10 procent av svenska folket i opinionsundersökningar att de ska rösta på Sverigedemokaterna.

I min förra debattartikel undrade jag om människor med SD-åsikter fick vara med Sommar i P1? Nej, svarade din medarbetare Thomas Nordegren till SVT Medier med motiveringen att Sommar är ett underhållningsprogram.

Det argumentet köper jag, även om jag tycker det är trist att devalvera lägerelden Sommar i P1 till underhållning.

Cilla Benkö, nu undrar jag vad du som chef över en verksamhet som snart är skattefinansierad tycker. Får människor med SD-åsikter göra ett Sommarprogram i P1? Svara antingen ja eller nej.

Motivera gärna ditt svar, men glöm inte ja eller nej.

Med vänlig hälsning

Viggo Cavling

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.