Foto: Fredrik Sandberg / TT Jan Erik Henriksson / TT
Debattinlägg

”Får människor med SD-åsikter göra Sommar i P1?”

Uppdaterad
Publicerad
SOMMAR I P1 ·

”På sitt vanliga, raljanta sätt jämställer Rödöö frågan om hur vi ska förhålla oss till främlingsfientlighet med kvotering av arkitekter och norrlänningar”, skriver Viggo Cavling.

Öppet brev till Sverige Radios vd:

Hej Cilla Benkö!

Jag skriver till dig eftersom din medarbetare Bibi Rödöö, projektledare på Sommar i P1, väljer att reducera vår tids svåraste politiska fråga till trams.

På sitt vanliga, raljanta sätt jämställer Rödöö i en debattartikel på SVT Opinion frågan om hur vi ska förhålla oss till främlingsfientlighet med kvotering av arkitekter och norrlänningar.

Låt oss utgå från verkligheten: 2014 svarar ungefär 10 procent av svenska folket i opinionsundersökningar att de ska rösta på Sverigedemokaterna.

I min förra debattartikel undrade jag om människor med SD-åsikter fick vara med Sommar i P1? Nej, svarade din medarbetare Thomas Nordegren till SVT Medier med motiveringen att Sommar är ett underhållningsprogram.

Det argumentet köper jag, även om jag tycker det är trist att devalvera lägerelden Sommar i P1 till underhållning.

Cilla Benkö, nu undrar jag vad du som chef över en verksamhet som snart är skattefinansierad tycker. Får människor med SD-åsikter göra ett Sommarprogram i P1? Svara antingen ja eller nej.

Motivera gärna ditt svar, men glöm inte ja eller nej.

Med vänlig hälsning

Viggo Cavling

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.

Medier

Mer i ämnet