Belinda Olsson intervjuar Jan Björklund (L). Foto: SVT

Här är de populära Facebookgrupperna

Under partiledarintervjuerna i Opinion live Almedalen fick partiledarna veta vilka grupper som var populära bland dem som gillade ett visst parti på Facebook. Här är alla samlade.

Opinion live Almedalen sändes varje kväll under Almedalsveckan och inleddes med den sedvanliga partiledarintervjun.

I år fick varje partiledare ta del av resultatet av redaktionens sökningar efter trender på Facebook.

Via Facebook Graph ställdes frågan vilka grupper man var medlem i om man gilllade ett visst parti på Facebook. Undersökningen gjordes i juni 2017 och resulterade i en lista på matchningar som Facebook rankade högt. Utifrån detta gjorde redaktionen ett urval, som presenterades för respektive partiledare.

Bläddra i bildspelet ovan för att se samtliga partier.

Fotnot: Att man gillar ett parti på Facebook behöver inte betyda att man också röstar på partiet. Det finns inga uppgifter om vilka personer det handlar om, utan det gäller enbart matchningar. Notera också att de aktuella grupperna och deras administratörer inte kan kopplas ihop med vissa parter utifrån den här undersökningen.

Se programmen i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer