Foto: Jon Michael Josefsen / Scanpix Norge /Jacob Zocherman / SvD / TT
Debattinlägg

”Idag firar jag Jesus”

Publicerad
Jul ·

”Denna jul kommer mina barn, min fru, min mormor och mina föräldrar att samlas hemma hos mig. Ingen stress, bara god mat och kvalitetstid med dem jag älskar. Det hade jag aldrig kunnat göra om jag inte mött Jesus”, skriver Sebastian Stakset.

För mig betyder julen att Guds son Jesus föddes här på jorden för att människor skulle bli fria att kunna leva i Guds frid. Fast Jesus föddes inte i december men det spelar mindre roll.

Jag firar att Jesus föddes varje dag. för Han är en levande och god Gud vars nåd är obeskrivlig. Jag är en ny människa idag tack vare Hans verk på korset.

Jag tror att han tog alla mina synder, beroenden, sjukdomar och laglöshet på korset och jag tror att genom att bekänna det så har jag bit för bit blivit fri från allt som höll mig fängslad i mörkret. Så min Jul kommer handla om Jesus.

Jag kommer tillsammans med min familj tacka Honom för att vi får vara tillsammans denna dag, för att vi är friska, för att vi är fria och för att Han gjort allting nytt.

För det har inte alltid sett ut så.

Jul i mitt liv har varit synonymt med stress, kommersiellt vansinne och alkohol. Detta var den jul jag kände till innan jag valde att vandra med Jesus. Alkohol har nog förstört fler jular än folk kan räkna. speciellt för barnen.

Så om du som läser detta står och väger mellan att ta en fylla eller inte så ber jag dig ödmjukast att avstå. För dina barns skull. De vill inte ha fulla föräldrar.

De behöver inte jättedyra julklappar i överkompensation för all frånvaro vi orsakar våra barn i våra allt för stressiga liv. De behöver ibland bara få vara med sin familj. i frid. Och julen är den perfekta tiden att samlas med dem man älskar.

Vi behöver inte drabbas av prestationskrav för allt ska vara perfekt. För vad är mer perfekt än kärleken en familj kan dela med varandra?

Mina föräldrar praktiserade alkoholfria jular vilket gjorde mig och min bror överlyckliga. Julen fick vara något fint när jag var liten.

Men ju mer jag drogs åt mörkret ju mer började jag undvika att fira jul.

Men sen jag fattade beslutet att låta Jesus komma in i mitt liv har jag hittat tillbaka till det här med att samlas med familjen på julafton.

Denna jul kommer mina barn, min fru, min mormor och mina föräldrar att samlas hemma hos mig. Ingen stress, inga dyra julklappar. Bara god mat och kvalitetstid med dem jag älskar. 

Och efter alla år i fängelse, drogmissbruk och hat så är jag övertygad om en sak. Det hade jag aldrig kunnat göra om jag inte mött Jesus.

Och det är exakt DET jag ska fira!

God Jul och Gud välsigna er alla!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.

Debattkalender

Mer i ämnet