Foto: Christine Olsson, Amy Sussman

Isabel Adrian om Avicii: ”När festen är över återstår bara ensamhet och tomhet”

Publicerad

Hollywoodfrun Isabel Adrian kände Tim ”Avicii” Bergling sedan många år tillbaka. Och hon har stor erfarenhet av livet i musikbranschen.
– Man har allt det man har drömt om. Men det var inte så som man trodde det skulle vara. Det föder en sådan ångest och sådant ifrågasättande av sig själv, säger hon till Opinion live.

Idag bor Isabel Adrian i Stockholm men den före detta Hollywood-frun har lång erfarenhet av jetset-livet.

Hon är gift med Steve Angello, en av medlemmarna i Swedish House Mafia.

Under många år bodde de i Los Angelesoch precis som Tim Bergling reser Steve Angello världen runt och spelar. För många i branschen har framgångarna ett pris.

När musiken tystnar och festen är över återstår ensamheten och tomheten.

I Opinion live den 26 april berättade hon om erfarenheterna.

–  Branschen är hemsk. Det har den alltid varit, skillnaden idag är att människorna i den inte är förberedda, säger hon.

Precis som alla andra blev hon chockad över Tim Berglings död. Men mekanismerna som beskrivs i den uppmärksammade dokumentärfilmen Avicii: True story känner hon igen.

–  Det blir en spiral som går nedåt. Man drömmer om framgång och vill vara alla till lags, man får beröm och kickar och man lyssnar inte på kroppen. När det sen lyfter och man helt plötsligt befinner sig på platser runt om i världen, utan vänner kvar som följer med och så kan man inte riktigt säga nej och....det är fest hela tiden och ....till slut orkar man inte.

Det låter ju väldigt ensamt?

–  Det är fruktansvärt. Det är så ensamt och tomt. Samtidigt som man har allt det man har drömt om. Men det var inte så man trodde det skulle vara. Det föder sådan ångest och sådant ifrågasättande av sig själv och... ja... det är hemskt.

Men hur bryter man det då?

–  Det är svårt. Avicii var inte Jagger liksom. Jagger och de där andra var rockstars. De började med musik för att bli just det. För festerna, brudarna, kickarna. De slet på klubbar och på hak och fick skinn på näsan. De här killarna som är DJ:s sitter framför sina datorer och gör sin musik, de har ingen erfarenhet av branschen. När framgången smäller till är de många gånger helt oförberedda.

 Fakta Isabel Adrian:

Visa

Ålder: 40 år

Bor: Stockholm

Familj: Gift med DJ:n Steve Angello (Swedish House Mafia) , två barn

Yrke: Producent, designer, skådespelerska, m.fl

Karriär: Gav 2015 ut boken ”Sex, droger och en Dj”, medverkat i Hollywoodfruar, Expedition robinson, Let's Dance, m.fl

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Opinion live våren 2018

Mer i ämnet