Partiledare Jimmie Åkesson (SD). Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Debattinlägg

”Låt SD och M rita om det politiska landskapet”

Publicerad
SVENSK POLITIK ·

”En mitten-högerregering med långsiktigt ansvarstagande partier skulle förändra det svenska politiska landskapet för alltid. Jag är beredd att ta det ansvaret”, skriver Jimmie Åkesson (SD).

Om debattören

Jimmie Åkesson
Partiledare Sverigedemokraterna

Åsikterna i inlägget är debattörens egna.

Följderna av flyktingkrisen förvärras. Varje dag kommer nya rapporter om våld och sexuella övergrepp från invandrargäng. Det sker i badhus, på torg och andra platser i städer runt om i Sverige.

Polisen har inte tillräckligt med resurser för att utreda brottsligheten. Offren får sällan upprättelse. Många förövare går fria.

Alla är överens om att den svenska skolan håller för låg kvalitet. En redan ansträngd verksamhet får under 2016 utöver den ordinarie årskullen en oväntad tillökning när 41000 nyanlända invandrarbarn- och ungdomar ska in i den svenska grundskolan.

Följden kommer att bli allvarliga försämringar.

Listan kan göras lång.

Minst lika allvarliga problem går att återfinna i inom i stort sett alla välfärdssektorer. Vi får rapporter om en sjukvård där anställda går på knäna, i allt stressigare miljöer och till dåliga villkor.

I tidningarna kan vi läsa om hur platser på äldreboenden dras in för att ge rum åt nyanlända. Kostnader skenar. Skatter och avgifter höjs. Vi tvingas till nedskärningar i välfärden.

Dessa problem är till stor del en följd av de senaste decenniernas invandringspolitik. Vi har kallat den ansvarslös.

Idag råder andra tongångar. Det mångkulturella projektet har nått vägs ände. Kursen behöver läggas om.

För oss Sverigedemokrater har detta varit tydligt under många år men idag ältar vi inte gamla oförrätter. Istället gläds vi åt att förändringens vindar blåser.

Sverigedemokraterna och Moderaterna skulle om det vore val idag samla tillräckligt med röster för att utgöra regeringsunderlag. Tillsammans är vi numer överens om att massinvandringen till Sverige behöver stoppas.

Vi delar uppfattning om i vilken riktning vi behöver gå i viktiga frågor som rör kriminalpolitik, försvarspolitik och energipolitik.

Vi är enade i kritiken mot skattehöjningar som slår mot jobb, företagande och landsbygd.

Tillsammans skulle vi kunna återställa ROT och ge tillbaka familjerna makten att bestämma över sina föräldradagar.

I samverkan med Moderaterna skulle Sverigedemokraterna bära rollen att värna de grupper som ofta förbises.

Vi skulle stå upp för en schysst arbetsrätt, vi skulle driva frågan om avskaffad pensionärsskatt och om rätt till heltid för deltidsanställda inom offentlig sektor.

Vi skulle driva på för en stärkt a-kassa.

En ansvarslös invandringspolitik har orsakat den största krisen det här landet upplevt i modern tid.

Den har också lett till ett politiskt läge där det finns möjlighet att bryta upp det socialdemokratiska maktinnehavet en gång för alla.

En mitten-högerregering med långsiktigt ansvarstagande partier skulle förändra det svenska politiska landskapet för alltid.

Jag är beredd att ta det ansvaret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.

#flykt

Mer i ämnet