Foto: Privat
Debattinlägg

”Låt oss ha vår sydstatsflagga ifred!”

Power big meet ·

”Sydstatsflaggan har alltid varit en del av raggarkulturen. Här i Sverige symboliserar den frihet och en position gentemot överheten. Inget annat”, skriver raggaren Hubert Karlsson.

Om debattören

Hubert Karlsson
Raggare

Åsikterna i inlägget är debattörens egna.

Igår publicerade Svt Opinion en artikel om raggarkulturen och sydstatsflaggan.

Till denna publicerades en bild på en bil med nämnda flagga – min bil.

Min första tanke var att det var häftigt att bilen hamnat på bild. Sen läste jag texten och jag måste säga att skribenten inte är med i matchen. Han blandar in oväsentliga saker i diskussionen om flaggan och tillskriver raggare åsikter vi inte har.

Sydstatsflaggan har alltid varit en del av raggarkulturen. Här i Sverige symboliserar den frihet och en position gentemot överheten. Inget annat.

Jag menar, vi är raggare. Inte rasister.

Man får inte glömma att det är skillnad på Amerika och Sverige. Här har flaggan aldrig använts på samma sätt som där.

Här är det svastikan som är den rasistiska symbolen. Sydstatsflaggan däremot, den GÖRS rasistisk genom att alla pk-människor tjatar om den.

Jag befinner mig på Power big meet just nu och jag vet att det finns tusentals människor här som delar min åsikt.

Här finns människor från alla möjliga små byar runtom i Sverige, och jag tror detta handlar om den klassiska konflikten mellan storstad och landsbygd.

Stockholms eviga förtryck där man lägger på oss åsikter utan att fråga vad vi tycker.

Det är klar att stora företag som Apple i USA vill dra tillbaka bilder på sydstatsflaggan. Om de råkar kränka någon säljer de ju färre telefoner. Och där har som sagt flaggan en helt annan betydelse. Dessutom var detta med slaveriet bara en del av upproret mot överheten.

Vilken flagga tycker pk-folket att vi ska byta till? Union Jack som man ser lite här och var? Alla som kan lite historia vet ju hur man har förtryckt i Storbritanniens namn och ära.

Nä, låt oss ha vår sydstatsflagga i fred!

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.