Debattinlägg

”Näthatare har sorgliga liv”

Näthat ·

”Jag brukar tänka såhär, är det någon som skriver dumma grejer så vänder jag helt enkelt hela kalaset och tänker bara på vilket sorgligt jävla liv den här människan måste ha”, skriver TV-profilen Samir Badran.

Om debattören

Samir Badran
TV-profil Paradise Hotel

Åsikterna i inlägget är debattörens egna.

Innan jag medverkade i Paradise Hotel 2013 så hade jag aldrig varit varit med om något näthat.

Jag hade hört talats om att det hände att folk mådde riktigt dåligt och blev mobbade över internet och fick till och med höra någonting om att en 13-årig tjej hoppat framför tåget då hon blivit brutalt mobbad över internet.

Sjukt, jag tycker det är RIKTIGT SJUKT och jävligt sorgligt.

Men bara några sekunder efter att första programmet av Paradise Hotel hade sänts på TV3 och min keffa jävla introduktionsvideo visades upp för första gången fick jag smaka på en riktigt fet hand upp i arslet.

I min video skojar jag med svenska folket, larvar mig och säger att alla brudar vill ha mig typ och att jag kan få dom ”genom att blinka åt dom”, fast jag egentligen var jävligt ironisk vilket ingen förstod eftersom det var första gången jag visade mitt ansikte i TV rutan.

Min video spreds över hela internet (delades över 50 000 gånger) och hatet bara vällde in.

Folk skrev saker som att de skämdes över att människor som jag levde, att dom önskade att jag tog livet av mig och att folk som jag borde brännas typ.

Folk skrev privata meddelanden och hotade att komma och döda mig, men de som nästan tog mig hårdast och det jag blev mest ”ledsen” över var att folk sa att de skämdes över att jag var palestinie, att jag skulle dö för att jag var pinsam mot palestinier i Sverige.

Jag kände typ skam och tänkte direkt att ”vafan har jag gjort?”, kommer jag nånsin våga visa mig ute igen? Vad ska min familj säga, vad ska min släkt säga?

Samtidigt som jag blev mordhotad på internet fick jag tusentals mail av tjejer och killar som gav mig massa komplimanger och som blev mina så kallade ”fans”.

Mina fans har stått vid min sida dag ut och dag in i två års tid nu och varje gång jag varit ledsen eller att någon jävlats med mig på internet så har dom hjälpt mig och gjort mig glad vilket har varit min räddning.

Dom har även varit med mig och stöttat mig i allting jag gjort, även fast de har varit många som har gått emot mig!

Jag kan säga med handen på hjärtat att jag älskar dom över ALLT annat och utan dom hade jag inte varit ett skit idag, tack!

Vad tycker jag om näthat?

Hat över huvudtaget är något jag anser som helt jävla sinnessjukt sålänge det inte finns någon bra anledning. Problemet är att det i så jävla många fall inte finns någon anledning alls till näthatet som finns idag.

Så fort folk lägger upp en bild på något som sticker ut så ska folk börja klaga.

Folk klagar på precis ALLT, är man för smal, klagar dom, är man fet, hatar dom, är man snygg, klagar dom, är man ful, hatar dom, gör man något minsta lilla fel, så hatar dom men det värsta av det värsta, GÅR DET BRA FÖR EN PERSON SÅ GÅR HATET ÖVERSTYR…. då hatar folk till döden.

Vad jag insåg ganska snabbt när jag blev en offentlig person var att de personer som hatade mest var de som på ett eller annat sett ville ha det som mig – dom skulle självklart aldrig i hela helvetet skulle erkänna det.

Man såg verkligen deras avundsjuka i alla ord de skrev vilket idag gjort att jag faktiskt inte längre bryr mig ett jack-skit om vad folk skriver om mig, och de borde ingen göra som blir näthatad.

Precis som det är för mig – så är det för alla personer, tro det eller ej, alla jävla människor som sitter och fuckar med en på internet har något stort jävla osynligt problem som man oftast inte får se.

JAG LOVAR!

Och jag brukar tänka såhär, är det någon som skriver dumma grejer så vänder jag helt enkelt hela kalaset och tänker bara på vilket sorgligt jävla liv den här människan måste ha.

”Don’t Worry About Those Who Talk Behind Your Back, They’re Behind You For A Reason”.

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.