Debattinlägg

Om presidentvalet i USA, avhopparverksamhet för unga kriminella och osunda skönhetsideal.

3 november: Opinion Live 22:00 – SVT 1 ·

Ska man använda skattepengar för att finansiera avhopparverksamhet? Och kan man förändra de ohälsosamma idealen som modebranschen sprider? Dessutom: Sara Skyttedal (KD) och Göran Greider om det amerikanska presidentvalet.

Den 3 november klockan 22 sänds veckans Opinion Live med Olle Palmlöf som programledare.

I Norrköping har man satt igång en avhopparverksamhet för unga kriminella. Kommunen betalar 100 000 kronor per person och år. Hanif Bali (M) och kommunalrådet Karin Jonsson (C) avhandlar huruvida detta är rätt väg att gå. 

På tisdag röstar USA om vem som ska bli landets nästa president. Sara Skyttedal (KD) och Göran Greider, chefredaktör på Dala-Demokraten, med flera kommer att diskutera kampanjens slutskede.

Ett norskt sportmärke har lanserat en kampanj för att försöka förändra den osunda skönhetsidealen i modebranschen. En kampanj som dock har väckt viss kritik. Gäster är modellerna Emma Elsässer och Jennifer Larsén samt Linda Nordlund, ledarskribent på Svenska Dagbladet.  

Se programmet i SVT Play - här är länken.

I liveflödet finns omröstningar, bakgrund och fakta. Liveflödet ligger kvar i en vecka efter programmet – kom gärna tillbaka och läs och reagera!

Länk till liveflödet.

Nu finns liveflödet även i appen Duohär kan du ladda ner den!

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.