Programstart Opinion Live

Opinion live 2 mars

Aster Salomon ingrep när Hilda Rössle blev ofredad av en man i Göteborg. Konservativa krafter i USA har definitivt fel om Sverige menar amerikanska journalisten Tim Pool. Dessutom debatt om Socialdemokraternas nya politik.

Den 2 mars klockan 22.00 sändes Opinion live med Belinda Olsson som programledare.

När Hilda Rössle väntade på spårvagnen vid Brunnsparken i Göteborg blev hon ofredad av en man. Då klev främlingen Aster Solomon fram och sa ”Hej, Jessika” och fick mannen att gå sin väg.

Tillsammans med Joakim Lamotte diskuterar de i kväll bland annat tafsande män och civilkurage i studion.

... ...

Den konservativa konspirationsajten Infowars erbjöd sig att betala för den journalist som vågade övernatta i ett svenskt problemområde – och fortfarande hävda att det var säkert.

Amerikanen och frilansjournalisten Tim Pool blev antagen och nu har han hunnit tillbringat en vecka i Sverige – och han delar inte Trumps och den politiska högerns bild. I kväll berättar han om sina upplevelser och jämför Malmö med Stockholm och Göteborg.

... ...

Trygghet i en ny tid – så kallar socialdemokraterna sina nya politik, som innehåller hårdare straff, fler poliser, åtgärder mot tiggeri och hårdare krav på arbetslösa.

Daniel Suhonen, chef på tankesmedjan Katalys, och Lars Stjernqvist (S), riksdagsledamot, debatterar den nya hårdare socialdemokratin.

Liveflödet finns kvar efter programmet – där finns fördjupningar och fakta.

Observera att omröstningarna är stängda samlas i slutet (längst upp) av liveflödet.

... ...

Se programmet i SVT Play.

Nu finns liveflödet även i Duo-appen – ladda ned den här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer