Programstart Opinion Live
Debattinlägg

Opinion live den 21 september

OPINION ·

Ska offentlig vård betala för misslyckade skönhetsingrepp? Och gjorde polisen fel som inte stoppade nazisternas demonstration i Göteborg i helgen. Bör nazistiska organisationer rent av förbjudas?

Den 21 september klockan 22:00 sänds Opinion live i SVT 1 med Belinda Olsson som programledare.

Liveflödet – med fördjupning och frågor – finns kvar hela veckan efter programmet!

---

Ska den offentliga vården hjälpa dem som gjort misslyckade skönhetsingrepp på privata kliniker? Frågan har blivit aktuell efter att minst 40 patienter har skadats i samband med näsoperationer på privata Nackakliniken utanför Stockholm.

I studion bland andra Paulina ”Paow” Danielsson, bloggare, P-O Harldsson, plastikkirurg, Dalia Missikos, drabbad patient och Lena Renman, enhestchef Inspektionen för vår och omsorg (IVO).

---

Nazistiska Nordiska motståndsrörelse (NMR) har fått tillstånd att demonstrera i Göteborg den 30 september, i samband med Bok och biblioteksmässan. Redan två veckor tidigare genomförde ett 50-tal nazister en demonstration i centrala Göteborg utan tillstånd. Polisen har fått kritik för att den inte upplöstes och tillståndet för den 30 september har överklagats.

Gjorde polisen fel som inte stoppade demonstrationen i söndags – och bör tillståndet omprövas?

I studion bland andra Sara Skyttedal (KD), kommunalråd Linköping, Lena Matthijs, polismästare och jurist, Stephan Sundqvist, finsk poliskommisarie, och Adam Cwejman, ledarskribent.

----

Se programmet i SVT Play.

Liveflödet finns även i Duo-appen – ladda ned den här!

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.