Programstart Opinion Live

Om Opinion live 31 augusti

Politiker, polis och tidigare kriminella om gängvåld och skjutningar. Och straffades Anna Kinberg-Batra för att hon är kvinna?

Den 31 augusti klockan 22.00 sändes Opinion live i SVT 1 med Belinda Olsson som programledare.

Läs mer och tyck till i liveflödet!

Diskussionerna rasar runt den svenska flaggan, eller närmare bestämt konstverket ”Du gamla du fria”, som står på Sergels Torg i Stockholm. Verket är skapat av Mattias Norström och består av en krökt flaggstång. För eller emot?

----------

Hur stoppar vi dödsskjutningarna och gängkriminaliteten? I Malmö. I Stockholm. I Göteborg. Framförallt – kunde samhället ha vänt utvecklingen för längesen? Ämnet debatteras med bland andra kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson (S), riksdagsledamoten Roger Haddad (L) och skådespelaren Can Demirtas.

----------

Straffades Anna Kinberg-Batra för att hon är kvinna? Är det fortfarande svårare att vara kvinna med makt? Blir kvinnor hårdare dömda än männen – och drabbas de oftare av personangrepp? Diskussion med fackförbundet Kommunals tidigare ordförande Annelie Nordström (FI) och ledarskribenten David Lindén.

Se programmet i SVT Play.

Liveflödet finns även i Duo-appen – ladda ned den här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer