Debattinlägg

Opinion Live om attacker, om socionomer och om kött på julbordet

Publicerad
SVT1 22 DECEMBER 22.00 ·

Det blev en blodig start på julveckan med två attacker i Europa. Socionomer i Malmö hindrar utvisning av unga flyktingar. Och är det traditionella julbordet på väg bort?

Den 22 december klockan 22 sänds veckans Opinion Live med Olle Palmlöf som programledare.

Tolv döda i Berlin och Rysslands ambassadör mördad i Turkiet. Varför just nu – och hur kommer detta att påverka framtiden i Sverige och Europa?

Vittnen från den tyska julmarknaden berättar. Terrorexperten Hans Brun och säkerhetsrådgivaren Dick Malmlund kommenterar.

Dödskjutningen av den ryske ambassadören i Turkiet chockade världen, och enligt utrikeskorrespondenten Terese Cristiansson är det osäkert vad som händer i relationen Turkiet-Ryssland. Hon medverkar i programmet via länk.

---

Är det okej att bryta mot lagen och i stället följa sin övertygelse för att rädda unga flyktingar undan polisen och utvisning? Det tycker socionomer i bland annat Malmö, som vägrar lämna ut flyktingarnas adresser till polisen.

På plats i studion finns Kinna Skoglund, socionom och grundare av nätverket Vi står inte ut, samt ledarskribenten Carolin Dahlman.

---

Köttbullar, skinka, kalkon, revbensspjäll. Kött på julbordet är viktigt för många. Men det finns en växande rörelse som vill att det traditionella julbordet går i graven.

I studion möts bland andra köttbonden Ralf Tebaay, Jonas Paulsson, veganen Sebastian Palmdahl och kocken Håkan Thörnström.

---

Liveflödet – med fakta och frågor – finns kvar efter programmet. Omröstningarna är dock stängda och är samlade i slutet av liveflödet  – här är länken.

Nu finns liveflödet även i appen Duohär kan du ladda ner den!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.

Opinion Live 2016

Mer i ämnet