Foto: Henrik Montgomery/TT/DN (Montage)

S-toppar: Vilka värderingar ska Sverige stå för?

Publicerad

”Valet i höst blir en folkomröstning om välfärden men också om värderingar”, skriver Stefan Löfven (S), Magdalena Andersson (S), Margot Wallström (S) och Peter Hultqvist (S) i DN.

I en debattartikel i Dagens Nyheter, inför Socialdemokraternas dag i Almedalen, skriver partiledare Stefan Löfven (S), finansminister Magdalena Andersson (S), utrikesminister Margot Wallström (S) och försvarsminister Peter Hultqvist (S) att valet står mellan en regering som prioriterar sänkta skatter och gynnar ett fåtal och en som sätter välfärd, jobb och trygghet för alla först.

”Sverige riskerar för första gången att få en regering stödd av Sverigedemokraterna, ett parti med rasistiska rötter. Det blir en extremt högerinriktad regering på en värderingsgrund som vi socialdemokrater inte kan acceptera. Därför blir valet också ett val om vilka värderingar som Sverige ska stå för.”

”Vi är socialdemokrater och tror på alla människors lika värde och rätt, på jämlikhet, solidaritet och samarbete i ett starkt samhälle. Våra prioriteringar för kommande mandatperiod är därför:

  • ”Mer resurser till välfärden, till fler anställda i skolan, sjukvården och äldreomsorgen.
  • ”Högre och mer rättvisa pensioner för både dagens och morgondagens pensionärer. 
  • ”Alla som kan jobba ska jobba. Vi ska ha en schysst arbetsmarknad och det ska gå att leva på sin lön.
  • ”Kompromisslös kamp mot brotten och brottens orsaker.”

”Valet i höst blir en folkomröstning om den svenska välfärden. Var och en behöver ställa sig frågan: Vad gör Sverige tryggare, vad gör ditt och din familjs liv tryggare? Och vad gör vårt samhälle starkare så att vi tillsammans kan tackla vår tids utmaningar? Är det en politik som bryter klyftor och ökar sammanhållningen? Som prioriterar välfärd för alla, i stället för att gynna vissa grupper eller ställa grupp mot grupp”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer