Stefan Olsson kritiserar SOK

Nu ger sig förbundskapten Stefan Olsson in i debatten kring SOK:s uttagningar, och kritiserar att de han nominerat inte fått platser i London.

Kritiken mot SOK:s uttagningar till OS har varit massiv den senaste tiden.
Idrottare som inte får åka, trots att de uppfyller internationella regler, andra som får åka fast officiella gränser inte uppnåtts har lett till frågor och kritik mot SOK.

Den senaste i raden att kritisera SOK är förbundskaptenen i friidrott, Stefan Olsson, efter att de nominerade friidrottarna Mattias Jons och Philip Nossmy inte kommit med till OS.

– Det känns tråkigt, jag har nominerat utifrån de kritieri som är uppsatta, att man ska kunna bli bland de åtta bästa i london och min bedömning när jag lade ihop alla komponeneter är att de uppfyllde de kriterierna så det känns lite tråkigt.

Stefan Lindeberg på SOK bemöter kritiken:

–Våra regler är satta för att vi ska ha en jämn, hög nivå i truppen och det ska vara någon typ av balans och rättvisa mellan olika idrotter, vad som krävs för att komma in i en OS-trupp. Eftersom de internationella kraven är väldigt olika i olika idrotter så är det bra om det finns några som har en överblick mellan idrotterna som har mandat att ta det sista beslutet.

-Jag skulle vilja ha det förtroendet, att de jag nominerar har kapaciteten, menar Olsson.

Han hoppas på en utvärdering av reglerna efter OS.