På jakt med Lotta och Leif

Lotta Lundgren och Leif GW Persson. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Han har jagat ett helt liv. Hon har aldrig hållt i ett vapen. I serien På jakt med Lotta och Leif får vi följa matskribenten Lotta Lundgren när hon lär sig jaga under ledning av Leif GW Persson.

Vi följer Lotta och Leif under en jaktsäsong, från tidig höst till tidig vår och serien är inspelad på Elghammar, Leifs egna jaktmarker utanför Gnesta i Sörmland.

– Anledningen till att jag ville börja jaga var att jag hade en romantisk idé om att komma närmare maten. Jag var less på att bläddra bland alla bleka köttbitar i affären och ville utmana min bekvämlighet, säger Lotta Lundgren.

Lotta Lundgren beger sig hem till mannen som gett jaktvästen ett ansikte, Leif GW Persson. Att jakt är allt annat än bekvämt gör Leif klart för henne redan vid första mötet.

– Det här med att jaga, det är en hobby. Enkelt uttryckt går det ut på att döda djur. Och det är en hobby som lämpar sig för ganska få, säger Leif GW Persson.   

Innan Leif bestämmer sig för om Lotta är en duglig jaktelev testar han henne för att se vad hon går för.  Och jaktskolan under Leif visar sig vara mer krävande och utvecklande än Lotta någonsin kunnat ana. I serien blir Lotta även ledsagad av Inhwan Svensson som är anställd som yrkesjägare hos Leif.

På jakt med Lotta och Leif har premiär i SVT Flow onsdag 23 april och sänds i 7 avsnitt à 15 minuter.

SVT Flow är en enkel webbtv-tjänst för alla som älskar tv. I SVT Flow läggs en ny spellista upp varje dag. Du kan välja fritt bland programmen eller luta dig tillbaks och följa flödet. Premiär 23 april.

 

På jakt med Lotta och Leif

Leif GW Persson lär Lotta Lundgren att jaga