Karta över platserna på akutlistan, länsstyrelsens lista över platser med behov av akuta åtgärder. Foto: Google maps

Här finns de giftiga platserna

Uppdaterad
Publicerad

Några av de mest förorenade platserna i Sverige hittar vi på länsstyrelsernas listor över akuta objekt. Titta på kartan för att ta reda på om någon av platserna ligger nära ditt hem.

Här hittar du kartan över de giftiga platserna

Varje år upprättar länsstyrelserna en lista över förorenade platser i sitt län som är akuta. Det innebär att man har hittat stora mängder föroreningar som är farliga för människa och/eller miljö. År 2013 finns 22 sådana objekt, alltså de värsta platserna där man anser att det finns ett akut behov av åtgärder.

Titta på vår interaktiva karta för att se var platserna ligger, vilken typ av verksamhet det är och vilka de värsta föroreningarna är. Klicka på en av markörerna för mer information om platsen och för att hitta länsstyrelsens egen beskrivning av varför objektet är akut.

Länsstyrelsen har kartlagt över 20 000 platser som kan vara förorenade, gå in på Miljöpejl för att se vilka platser som finns i närheten av dig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förorenade platser

Mer i ämnet