Störst löneskillnader i yrken med hög lön

Uppdaterad
Publicerad

Trenden är tydlig: Ju högre lönenivåer, desto större skillnader mellan mans- och kvinnolöner. De yrken där kvinnors löner är lägst i förhållande till mäns återfinns i stor grad bland de med hög medellön. I mer lågavlönade yrken är könsskillnaderna vad gäller lön mindre.

Här kan du själv utforska löneskillnaderna i olika yrkesgrupper.

Några exempel på högavlönade yrken med stora könsskillnader är verkställande direktörer, värdepappersmäklare och ekonomichefer, där kvinnolönerna är cirka 22 procent lägre än manslönerna.

Naturligtvis finns det undantag, som advokater och åklagare som har höga löner och där kvinnor i genomsnitt tjänar 8 procent mer än män.

Lönerna i SVT Pejls visualisering kommer från SCB och är justerade utifrån ålder, utbildning, arbetstid och att kvinnor och män finns inom olika sektorer. Handlar löneskillnaderna då om diskriminering på grund av kön?

– Där går åsikterna isär. Det vi har sett i lönekartläggningar på enskilda företag är att det kan finnas både osakliga och sakliga förklaringar till att kvinnor och män inte har lika lön för lika arbete, säger Linnéa Björnstam, utredare på Diskrimineringsombudsmannen.

Mindre erfarna
De osakliga förklaringarna kan handla om ren diskrimminering, medan sakliga förklaringar till exempel kan handla om att de kvinnor som blivit chefer har blivit det nyligen, och därför har mindre erfarenhet än sina manliga kollegor.

– Kvinnors utbildningsnivå har gått upp, men det är fortfarande relativt unga kvinnor som får chefsjobb utifrån sin utbildningsnivå, och då är de mindre erfarna, vilket motiverar en lägre lön. Det är i alla fall en teori, säger Linnéa Björnstam.

EU-kommissionen listade 2009 ett antal faktorer som kan ligga bakom löneskillnader mellan män och kvinnor. Generella löneskillnader förklaras med att arbetsmarknaden i sig är könssegregerad.

Att familje- och vårdnadsansvar fortfarande inte fördelas lika mellan könen kan också vara en del av förklaringen, enligt kommissionen.

Fler kvinnor jobbar deltid
Det förhållandet ligger bakom att inkomsten kan skilja sig åt mellan män och kvinnor även i yrken där man har ganska så lika lön. Anledningen till det är att män oftare än kvinnor jobbar heltid.

Med andra ord – även om lönen per arbetad timme är densamma så jobbar män fler timmar och får därmed högre inkomst ändå.

– Har vi två individer som börjat samtidigt så har killen fler arbetstimmar efter några år. Det finns en riskstämpel stämplad i pannan på tjejerna, som gör att de inte får lika många timmar, säger Susanna Gideonsson, första vice ordförande vid Handelsanställdas förbund.

”Följer dem till  graven”
– Det är ju sådant som följer med dem hela livet till graven, i och med att det också påverkar pension, sjuklön och så vidare, säger Susanna Gideonsson.

Rätten till lika lön för lika arbete regleras i diskrimineringslagen från 2008. Där listas ett antal skyldigheter som arbetsgivare har för att motverka lönediskriminering. Bland annat är arbetsgivaren skyldig att kartlägga löneskillnader mellan kvinnor och män som utför likvärdigt arbete.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Svenskarnas inkomster

Mer i ämnet