Svenskarnas viktigaste frågor om invandring

Svenskarnas viktigaste frågor inom invandring

Uppdaterad
Publicerad

Integration, arbete och att lära sig svenska – det är de viktigaste frågorna inom området invandring enligt svenska folket.

Gå till visualiseringen av undersökningen

Undersökningen är en webbenkät som gått ut till slumpmässigt utvalda personer, och sammanlagt har 1001 personer svarat på någon del av enkäten. Av dem valde 871 stycken att svara på vilken som är den viktigaste frågan inom området invandring. 44 % av de som tillfrågades deltog i undersökningen.

Viktigaste frågan
De som valt att svara har i fritext skrivit vilken som är den viktigaste frågan inom området invandring. SVT har sedan kodat svaren för att vi ska kunna redovisa dem. Fritextsvaren har taggats med till exempel Integration eller Lära_sig_svenska, beroende på vad som går att utläsa ur svaret.

Taggning av svar
Varje fritextsvar kan få tre olika taggar, beroende på hur många ämnen som skrivits. Till exempel så taggas svaret ”Integrationen i samhället och att man lär sig språket snabbt” både med Integration och Lära_sig_svenska.

Det innebär att en person i undersökningen kan ha bidragit till mer än ett antal svar i redovisningen, som i exemplet ovan. Antalet svar vi redovisar är alltså inte antalet personer, utan antalet utav just den taggningen. För skola finns 1280 upptaggade svar (från de 871 personer som svarat).

För att se precis hur taggningen har gjorts kan du titta på hela undersökningen i tabellformat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer