Grattis Dagny, du är årets senior!

Dagny
Dagny kan det här med film.

Hon är Sveriges äldsta och med största sannolikhet även mest älskade bloggare. Efter dokumentären Livet börjar vid hundra har Dagny ”Bojan” Carlsson, 103, fått hedersutmärkelsen årets senior. Nu tackar hon för stödet. – Det känns varmt och gott i själens alla skrymslen, skriver hon i bloggen.

Se dokumentären Livet börjar vid hundra i SVT Play

På onsdagen prisades Dagny Carlsson med hedersutnämningen årets senior av tidningen Seniorens läsare. Detta bland annat i konkurrens med Kvartersdoktorn Magnus Eriksson. För Dagny var utmärkelsen allt annat än väntad.

– Nej, verkligen inte, jag trodde att kvartersdoktorn skulle vinna. Han är ju så bra, och så väldigt trevlig, säger hon till tidningen Senioren.

Med sina drygt 1,1 miljoner läsare är Dagny Sveriges (och troligen världens äldsta bloggare). I hyllade SVT-dokumentären Livet börjar vid hundra har hon berättat om sitt liv.

– Kom inte till mig och säg att det var bättre förr. För det var det inte. Nu ska jag leva lajban den tiden jag har kvar, säger hon i dokumentären som finns i SVT Play till och med 23 februari.

”Jag är i vanliga fall inte någon vinnare”

Efter utmärkelsen årets senior fylls nu hennes gästbok i bloggen med gratulationer. I sin blogg skriver Dagny att hon inte direkt är en van vinnare. Hon tackar samtidigt läsarna för stödet.

– Jag själv är i vanliga fall inte någon vinnare och har aldrig vunnit något på lotteri. Jag får bara nitar varje gång jag sticker ner handen i en tombola. Därför köper jag numera bara lotter som säljs till förmån för något välgörande ändamål. Då kan det vara meningsfullt att satsa lite slantar och inte lika snöpligt att bli utan vinst, skriver Dagny i bloggen.

”En del tror jag lever ett glamouröst liv”

För Senioren förklarar hon att bloggen ändrat hennes liv.

– Jag har ju fått mycket trevligare på äldre dar, än om jag satt här och ugglade själv. Utan bloggen skulle jag less ihjäl. Men fortfarande är jag ganska så ensam. En del tror att jag lever ett glamouröst liv, men så är det inte. De flesta dagar är jag här hemma, ensam, säger Dagny till Senioren.

Förra året vann krögaren Leif Mannerström utmärkelsen.

Se dokumentären Livet börjar vid hundra med Dagny Carlsson i SVT Play

Mer om dokumentären Livet börjar vid hundra

Extramaterial: Livet börjar vid hundra

Dagny: Min bästa tid är nu

Läs alla frågor och svar när Dagny chattade med tittarna efter dokumentären