Dippen döptes om efter kritiken

Mathias i affär
Mathias Andersson fortsätter matgranskningen. Den här guacamolen innehåller 1,5 procent avocado.

Minns ni guacamole-dippen som bara innehöll 1,5 procent avokado? Nu har Santa Maria till sist bytt namn på den.

Under Matgranskningen kollade Plus på innehållet i en rad produkter som att döma av namn och förpackning var gjorda på en viss råvara men i själva verket innehöll så lite av den att det lika gärna kunde varit ingenting. Vilseledande, tyckte också Livsmedelsverket om en del av produkterna.

”Dip guacamole style” från Santa Maria var en av dem som kritiserades, men företaget försvarade sig med att de inte försökte sälja såsen som guacamole, utan som en dip inspirerad av guacamole. Santa Maria utlovade dock att man var i färd med att byta namn och förpackning på produkten.

Omdöpt

Ursprungligen hette såsen ”Guacamole dip”, vilket sedan ändrades till ”Dip guacamole style”. Nu har inte bara bilden med avokadofrukt som från början fanns på burken tagits bort, utan namnet är faktiskt bytt till ”Dip tex mex style”, rapporterar föreningen Äkta vara som gjort en återkoll.

Engagerade konsumenter gör skillnad, i det stora och det lilla – fortsätt ifrågasätta och hör av er med tips till Plus så att vi kan fortsätta göra skillnad!