Plus testar bästa löshåret

Tre bilder, alla på mörkhårig kvinna med löshår. Bild tagen bakifrån.
Se frisören Jennie Holmgren resonera om vilket löshår som är bäst.

Många drömmer om ett hårsvall värdigt Hollywood – få föds med ett. Löshår kan vara ett alternativ och Plus testar tre olika produkter.

Löshår har blivit allt vanligare, både på frisersalongerna och i hemmen. Vi testar tre produkter som ska gå att använda i utsläppt hår och som du själv kan sätta fast. Vi jämför löshårens användarvänlighet och hur snyggt det blir. Dessutom tar vi reda på hur bra de fäster i det riktiga håret.

Våra testprodukter är:

  • Glitter – Clip in extension: 249 kronor
  • Mizzy – Clip on-set: 199 kronor
  • Rapunzel – Everyday Volume: 429 kronor

Experten

Håret från Glitter och Mizzy sitter på en så kallad träns och fästs med fem inbyggda clips. Rapunzels variant går att använda både till uppsatt och utsläppt hår där inbyggda kammar och hårklämmor följer med.

Frisören Jennie Holmgren har lång erfarenhet av att både jobba med löshår och använda det privat. De tre olika produkterna testas på en och samma modell och Jennie monterar löshåret utifrån förpackningarnas instruktioner. Men innan hon gör det stylar hon modellens egna hår.

– Det är viktigt att förbereda. Löshåret inte är anpassat för platt- och locktång, och kan smälta och förstöras. Man ska också vara försiktig med spray och andra hårprodukter, säger hon.

Efter att samtliga tester genomförts utser frisören sin favorit. Och det är Glitter som glittrar mest.

– Glansigt och fint utseende. Dessutom var tränsen bredare än dom andra, vilket gör att förtjockningen blir jämnare.

– Ska man ha längre hår tycker jag att det är viktigt att det blir längre överallt och inte bara baktill, säger Jennie Holmgren som också plussar för Glitters bruksanvisning som innehöll många bra skötselråd.

Kluven testpanel

För att testa användarvänligheten prövar tre frisörstudenter varje enskild produkt i en vecka. Clara Jonsén och Simon Jäde Lindberg har inte testat löshår tidigare, men Naema Viklund använder det nästan varje dag.

– Ett bra löshår ska fylla ut håret så att det blir tjockare och längre. Sen är det viktigt att det är tillräckligt mycket hår, säger hon.

Efter en vecka konstaterar Simon Jäde Lindberg att Rapunzels fungerade bäst.

– Det gav ett naturligt resultat för mig som oftast har uppsatt hår. De andra två gav en jättetydlig skarv och fungerade inte med mitt riktiga hår, säger han.

Clara Jonsén plussar också för Rapunzel, men i en uppsatt frisyr. Hon förstår inte hur man ska använda löshåret utsläppt och utser istället Mizzy till vinnare.

– Den fungerade både uppsatt och utsläppt och det var lagom mycket hår, säger hon men den uppfattningen delar inte Naema Viklund som tycker att Glitter var bäst i test:

– Den fyllde ut mitt hår och kändes ganska naturlig, den var inte plastig.

Hur bra sitter det?

Det spelar mindre roll hur snyggt löshåret är om det ändå inte sitter på plats. Därför låter vi hårdrockssångaren och trummisen Niklas ”RG” Gustafsson testa produkterna – genom att headbanga.

Jennie Holmgren fäster produkterna innan RG släpps lös vid trumsetet i två minuter. Och det hinner bara gå sekunder innan den ena utmanaren trillar av.

– Den kändes tung och var obekväm. Ett big no-no till alla metalheads där ute, säger RG om Rapunzels löshår.

Både Glitters och Mizzys produkt sitter kvar hela testet och RG tycker också att de påminner om varandra. Kampen om segern blir stenhård men Glitter vinner med en hårsmån.

– Det var en marginell skillnad men det löshåret var lite lättare och kändes bättre.

Sammanfattning

Testpanelen var kluven och alla tre hade en egen favorit. Ett bra tips är därför att klämma och känna på löshåret innan du köper så att du hittar den produkt som passar dig.

Utslagsrösten får alltså trummisen och frisören, och de var överens:

Bäst i test – Glitter.