SVT2Tisdagar

Tack, Mathias Andersson!

Närbild på man i skägg.
Se hur det såg ut när Mathias Andersson gjorde sitt första inslag i Plus 2010.

Efter 13 säsonger på Plus söker sig programledaren Mathias Andersson vidare mot nya äventyr.

Efter 23 år med Sverker Olofsson vid rodret fick SVT:s konsumentprogram Plus 2010 en helt ny stil och tre nya programledare. En av dem var Mathias Andersson, som nu efter 13 säsonger tackar för sig.

TV: Se Mathias första framträdande i Plus, från 2010, i klippet ovan.

LÄS MER: De blir Plus nya programledare.

Vad är ditt bästa minne från din tid på Plus?

–Det har varit underbart kul att få jobba med ett program som blandar högt och lågt. Det är en styrka att vi kan ta allvarliga och jobbiga ämnen, men samtidigt kan testa vilket toapapper som är bäst, säger Mathias Andersson.

– Självklart har det också varit fantastiskt att få träffa och intervjua människor på gatan och få veta vad de tycker om olika konsumentfrågor. Jag har märkt att programmet har fått enormt mycket positiv feedback när jag är ute och pratar med folk.

Vad har du lärt dig under din år med programmet?

–Jag har lärt mig massor! Det är en stor förmån att få träffa så många experter i så många olika ämnen och jag har faktiskt utvecklats jättemycket som människa.

–Jag har också fått förståelse för båda sidor. Det är lätt att man blir en "gnällig" konsument, men ibland märker man att det finns många bra produkter också. Även om det så klart har varit spännande att få ställa företag till svars när de inte har skött sig.

Vad ska du göra härnäst?

–Jag kommer att fortsätta arbeta med ekonomisk rådgivning och som mediekonsult.

–Jag vill också passa på att tacka alla fantastiska tittare, och alla som har gjort programmet som har fått mig att framstå så bra som möjligt. Jag är evigt tacksam!