”Jag har varit lite emo men skulle aldrig skada mig själv”

Valter Skarsgård beskriver sin ungdom som ”lite” emo men han skulle aldrig skada sig själv som Igor gör. Däremot har han lyssnat på samma musik och affischerna som hänger på Igors rum har även hängt på Valters.

Hur känns det nu efter åtta avsnitt?
– Det känns väldigt bra. Kul att det har gått så bra för serien, bättre än vad man hade hoppats på!

Vad har du fått för reaktioner på Portkod?
– Jag kommer ju in lite senare i serien men har fått en del positiva kommentarer på min personliga Instagram och har många kompisar som uppskattar Portkod. Har också sett att det är mycket folk på internet som skriver om hur svinbra serien är, det är kul att höra.

Hur var det att spela in serien?
– Det var väldigt kul. Jag hade bara typ sju inspelningsdagar men hade jobbat med Happy innan i ”IRL” (In real life) så vi hade en bra jargong sedan tidigare. Inspelningen av scenerna på Gröna Lund var roligast, vi gick runt och drack milkshakes och hade det bra.

Känner du igen dig i Igor?
– Både ja och nej. Jag har varit lite emo i min ungdom men skulle aldrig skada mig själv som Igor gör. Men jag har lyssnat på samma musik och affischerna som hänger på hans väggar har även hängt på mina. Igor verkar också vara lite mer blyg som person,  jag är mer öppen och har inte svårt att prata med folk. På sätt och vis har han inte svårt för att prata utan snarare väljer att inte prata med folk.

Hur var det att gå runt med skärsår på armarna?
– Det är klart det var lite obehagligt eftersom det såg så verkligt ut och man levde sig in i hur jobbigt han måste ha haft det. Igor mår inte så bra och som tur är kan jag inte känna igen mig i det. Tyvärr tror jag att det är vanligare idag att vissa gör det för att få tillhöra stilen och skär sig för att det är emo och inte för att man mår dåligt. Men det är hemskt att de som skär sig mår så dåligt att de tycker att det är det enda sättet att få ut det. De borde tänka att det finns andra sätt, prata med en terapeut till exempel.

Vad gör du nu och vad har du på gång?
– Just nu går jag andra året på Teaterlinjen på S:t Eriks gymnasium. Jag har provspelat för lite olika produktioner men har inte fått veta något än. Jag vill verkligen jobba med det här men vill gärna inte missa för mycket i skolan samtidigt som jag inte vill missa chanserna att jobba med det jag vill.

Har du alltid velat bli skådis?
– Jag har alltid haft intresset men har inte varit riktigt säker på om jag vill syssla med det på heltid. Ett tag ville jag bli musiker och spela elgitarr. Det var först när jag gjorde filmen ”In real life” i våras, en film om en kille som blir mobbad i verkligheten och söker skydd i att spela dataspel, som jag förstod att jag ville göra det här.

Har du någon drömroll?
Jag skulle vilja spela jokern i Batman. Jag är impad av Heath Ledgers insats i den filmen. Det är en svår roll att spela, men tror att det skulle vara kul om man lyckas göra det bra.

Portkod

Svensk dramaserie