Korta snabba sketcher med Karen ”Gurkan” Harutyunyan

Råggywood bygger på skämt och roliga historier som iscensätts av ungdomar från en fritidsgård i Stockholm.

Projektet "Råggywood" startades i maj 2011 på Rågsveds fritidsgård av fritidsledaren David Danial. Råggywood bygger på skämt och roliga historier som iscensätts av ungdomar från fritidsgården med David Danial som regissör och filmare.

Sketcherna, som är ca två minuter långa, lades upp på videosajten Youtube en efter en och publiken gillade det de såg. Succén var ett faktum med över en miljon starter.

- Tanken med Råggywood var att sysselsätta ungdomarna med något kreativt genom att producera filmer tillsammans, berättar David som drömmer om att i framtiden bara kunna ägna sig åt filmskapande.

Karen Harutyunyan (just nu aktuell i MVH), killen som i flera av sketcherna går runt och äter på en gurka, var en av de första att nappa på projektet.


- Jag har alltid kollat mycket på film och varit intresserad av det. När jag hörde av min polare att David sökte folk till sina filmer hörde jag av mig till honom direkt, säger Karen.

David Danial såg snabbt en talang i Karen men menar att det inte räcker.


- Det viktigaste är att man har viljan och att man ger 100% och det gör Karen, han ger mig jättemycket energi. Alla ungdomarna gör det.