Tareqs 3 sorters snittar

3 snittar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tareqs läckra snittar med ost, fisk och kött från Trädgårdstider.

Ingredienser

4portioner

Ost och vindruva

  • 4skiva(or)
    bröd, grovt
  • smör
  • 200g
    brie
  • 200g
    gorgonzola
  • 8
    salladsblad
  • 12
    vindruvor, kärnfria

Saltrulle och pepparrotsvisp

  • 4skiva(or)
    bröd, grovt
  • smör
  • 8
    salladsblad
  • 16skiva(or)
    saltrulle
  • 1dl
    vispgrädde
  • 2msk
    pepparrot, fint riven
  • krasse

Ansjovis och ägg

  • 4skiva(or)
    bröd, grovt
  • smör
  • 8
    salladsblad
  • 8st
    ansjoviskryddad sillfilé
  • 4st
    ägg, hårdkokta
  • 2st
    schallottenlök
  • 4
    dillkvistar

Så lagar du

Ost och vindruva

1. Smöra brödet och dela det på diagonalen till trekanter. Toppa med sallad, ost och vindruvor.

Saltrulle och pepparrotsvisp

1. Smöra brödet och dela det på diagonalen till trekanter. Toppa med sallad och skivad saltrulle.

2. Vispa grädden och blanda samman med pepparrot. Toppa snittarna med grädden och klippt krasse.

Ansjovis och ägg

1. Smöra brödet och dela det på diagonalen till trekanter. Toppa med sallad, sill, skivat ägg, tunt skivad lök och dill.

Dela det här receptet med dina vänner!